用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 65葵青校網,如何選校
樓主: yauyauha
go

65葵青校網,如何選校  

回覆:65葵青校網,如何選校

1A3B可以睇埋全完,陳兆民

醒目開學勳章 王國長老

bro_and 發表於 15-11-1 10:07
1A3B 呢個成績係基慧可以係 B2B, 已經揀唔到呢兩間 B1C 中學.

2A2B 可以係 25-30 名, 兩科 B 仲要係 B 頭唔係 B 尾.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:bro_and+發表於+15-11-1+10:07+1A3B

原帖由 miriam 於 15-11-01 發表
1A3B 呢個成績係基慧可以係 B2B, 已經揀唔到呢兩間 B1C 中學.

2A2B 可以係 25-30 名, 兩科 B 仲要係 B 頭 ...
佢上次總評分別92分,83分,82分,79分

引用:1A3B可以睇埋全完,陳兆民 +

原帖由 bro_and 於 15-11-01 發表
我地住石籬,想問伍若瑜,石籬天主教,裘錦秋,圓玄一中邊間好?遠少少迦密愛禮信又得唔得?

hoiyan  6/12五若瑜有升中簡介會,快d打去學校或上網報啦!我已經報吱咗  發表於 15-11-5 01:28

我地住石籬,想問伍若瑜,石籬天主教,裘錦秋,圓玄一中邊間好?遠少少迦密愛禮信又得唔得?

hoiyan  6/12五若瑜有升中簡介會,快d上網或打電話去學校報啦!我已經報咗  發表於 15-11-5 01:32
peggy  伍若瑜最好  發表於 15-11-1 17:09

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-11-01+發表1A3B

原帖由 Karmen希希 於 15-11-01 發表
佢上次總評分別92分,83分,82分,79分
分數係邊科打邊科?

92 係常識非三主科又唔同計法。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:Karmen希希 的帖子

果三間中學正好一間band 1, 一間band 2, 一間band 3

日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

回覆 Karmen希希 的帖子

回覆 miriam 的帖子

請問是荃灣基慧還是馬灣基慧 ?

引用:果三間中學正好一間band+1,+一間band+2,+一

原帖由 bb-bu-bu 於 15-11-02 發表
果三間中學正好一間band 1, 一間band 2, 一間band 3
邊間band1邊間band2邊間band3?

引用:回覆+miriam+的帖子 [table=72][td=72]請

原帖由 SONIALAI 於 15-11-02 發表
回覆 miriam 的帖子
我囡係荃景圍基圍咋

引用:Quote:原帖由+Karmen希希+於+15-11-01+發表

原帖由 miriam 於 15-11-01 發表
分數係邊科打邊科?

92 係常識非三主科又唔同計法。
92係數學,8字頭分別係中英文,7字係常識

醒目開學勳章 王國長老

Karmen希希 發表於 15-11-2 23:19
92係數學,8字頭分別係中英文,7字係常識

除非主科全 A, 起碼去到 90 分, 咁先有機會入到 40 名內, 到時先可以試搏 B1C

Karmen希希 發表於 15-10-29 23:56
基慧老友,我年頭都搬咗葵涌區,小姐5月中先補習,下學期總評比上學期總評總分高咗50幾分,但無奈下學期進 ...
唉…咁啱我又係這個名次喎,我個仔都有講你個女同佢坐同一架校車,佢有講你搬咗係我樓下住

引用:Quote:Karmen希希+發表於+15-10-29+23:56+

原帖由 hoiyan 於 15-11-05 發表
唉…咁啱我又係這個名次喎,我個仔都有講你個女同佢坐同一架校車,佢有講你搬咗係我樓下住 ...
我住山頂啵

hoiyan  你應該唔夠我咁頂  發表於 15-11-6 10:30

引用:Quote:Karmen希希+發表於+15-10-29+23:56+

原帖由 hoiyan 於 15-11-05 發表
唉…咁啱我又係這個名次喎,我個仔都有講你個女同佢坐同一架校車,佢有講你搬咗係我樓下住 ...
啱啱聽您講報咗簡介會,但係據miriam所講咁,呢個名次考伍若瑜都好似勉強咗啲

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+hoiyan+於+15-11-05+發表唉…

原帖由 Karmen希希 於 15-11-05 發表
啱啱聽您講報咗簡介會,但係據miriam所講咁,呢個名次考伍若瑜都好似勉強咗啲

...
老師會話全級 40 名都係 B1,實際上係咪,我打完個九折同計出黎既 % 差唔多,以各 banding 既 % 分配,選校要更小心,過度進取小心出事。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+hoiyan+於+15-11-05+發表唉…

原帖由 Karmen希希 於 15-11-05 發表

...
今年學位量同舊年相差極少,唔少荃灣區(如我)會跨區去葵青,雖然 b1 位有多,但外區生自行都會試葵青區或沙田區,當然優秀既會試神校,好似我咁神校讀唔起時,葵青區係考慮之列。

回覆:65葵青校網,如何選校

咁b2生自行考伍若瑜會否好博呢?