用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Marvcuis
go

小一面試

回覆:littleblackdrez 的帖子

真係唔知佢點揀。小女陳守仁 second in 都過埋,父母都係專業人仕。

引用:真係唔知佢點揀。小女陳守仁+second+in+都

原帖由 dttmtong 於 15-11-12 發表
真係唔知佢點揀。小女陳守仁 second in 都過埋,父母都係專業人仕。
陳守仁有Third in ?叻女!咁你應該選出面小學,唔好選圓玄啦!我個人意見!

我小朋友並不是圓玄學生及今年報小一學生!我女已升了小一

回覆:小一面試

配對遊戲,祝大家心想事成。今年唔得,下年玩多次。

引用:真係唔知佢點揀。小女陳守仁+second+in+都

原帖由 dttmtong 於 15-11-12 發表
你有什麼選擇煩惱?何不go ahead 陳守仁?

回覆:siumanma 的帖子

Location. 我地首選一定係圓圓。

引用:Location.+我地首選一定係圓圓。+

原帖由 dttmtong 於 15-11-17 發表

圓玄好似waiting嘅只係到下年3月(定6月?),應該有第二輪interview
Btw,我第一日去註冊,已經見到有家長想見校長話叩門

回覆:kyushudriving 的帖子

上年玄圓第二輪收表在6月,祝好運。

引用:Location.+我地首選一定係圓圓。 +

唔好淨係諗location, 長遠來說,一定選出面學校,考唔到出面學校先考試屯門元朗區

回覆:jamlee309 的帖子

說得對,因屯門得一間大學。

除非係入到最 top 個幾間,如果唔係我都唔會考慮係岀面讀書。現在都唔到我揀,如果九龍個兩間都無 offer 我一定會叩圓圓

引用:說得對,因屯門得一間大學。 +

原帖由 edu123 於 15-11-17 發表
說得對,因屯門得一間大學。
仲係間垃圾大學

引用:除非係入到最+top+個幾間,如果唔係我都唔

除非係入到最 top 個幾間,如果唔係我都唔會考慮係岀面讀書。現在都唔到我揀,如果九龍個兩間都無 offer 我 ...
你考咁少出面學校!我當年反而考出面多,無諗到圓玄喎

咁又唔好咁講

那些年,唔識,囡囡沒有考市區小學,只考一間,玄圓也。
還是隨玄。

引用:那些年,唔識,囡囡沒有考市區小學,只考一

原帖由 edu123 於 15-11-18 發表
那些年,唔識,囡囡沒有考市區小學,只考一間,玄圓也。
還是隨玄。

...
請問是圓玄用家嗎?可否分享下,例如學校課程深淺度,功課量等…… 謝謝

回覆:kyushudriving 的帖子

小女今年中二,現在不太清楚,聽說中文課已加強提升中文能力。總結小女,六年小學生活是開心的。成績也一般,她本身hea. 如在 top 小學,成續可能更差,唔開心。

引用:小女今年中二,現在不太清楚,聽說中文課已

原帖由 edu123 於 15-11-18 發表
小女今年中二,現在不太清楚,聽說中文課已加強提升中文能力。總結小女,六年小學生活是開心的。成績也一般 ...
感謝分享!最重要讀得開心。我註冊時剛遇到小息,見到不少學生都有攞著圖書,相信學校如校長所講重視閱讀,氣氛濃厚

引用:Quote:原帖由+edu123+於+15-11-18+發表小女

原帖由 kyushudriving 於 15-11-18 發表
感謝分享!最重要讀得開心。我註冊時剛遇到小息,見到不少學生都有攞著圖書,相信學校如校長所講重視閱讀, ...
是學校選學生,大部份小朋友對閱讀有興趣。

回覆:小一面試

功課量少,好多時間閲讀

引用:功課量少,好多時間閲讀 +

原帖由 bbeasy25 於 15-11-18 發表
功課量少,好多時間閲讀
謝謝分享!另外初小需要參加課外活動嗎?