用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 沙田葉氏初級小提琴好嗎?
go

沙田葉氏初級小提琴好嗎?

可否比d意見

回覆 friendlymickey 的帖子

因為開始可以報,所以希望有現在學緊的媽媽分享下。我最擔心是自己音樂完全無底⋯

回覆:沙田葉氏初級小提琴好嗎?

葉氏初學violin的group class我覺得幾好的。不過最緊要睇你跟邊位老師。

回覆 四隻貓 的帖子

王雋鞱老師

friendlymickey 發表於 15-9-17 14:11
回覆 四隻貓 的帖子

王雋鞱老師
sorry, 我不知道這位老師呀.

回覆 四隻貓 的帖子

Thsnkd

friendlymickey 發表於 15-9-16 14:09
可否比d意見

我小朋友在葉氏學了未夠1年就已經表演了4次,包括文化中心、大會堂等。這些表演對提高小朋友的學習動力和興趣有幫助。而且等待表演時可以觀摩高班同學的表演。我仔觀摩後同我講,原來拉小提琴要俾多啲感情,身體要隨節奏和情感自然擺動,表演先會好睇

引用:Quote:friendlymickey+發表於+15-9-16+14:0

簽名被屏蔽

回覆 hoihoima 的帖子

Thanks for your info

葉氏既老師好嚴厲,比較少關心小朋友既感受,有小朋友會唔敢同老師講野。想學得好d,最好搵番單對單,針對性d。我小朋友都跟緊名師學,又開心又進步得快

Mainly group class, which really depends on whether your child is surrounded by classmates who are around the same level. Their teachers tend to be quite strict.

回覆 FrancesGraceCon 的帖子

FrancesGraceCon請問你可否pm你囝囝的小提琴老師資料給我?

Oboe_FRSM 發表於 15-9-18 14:08
I am afraid your son is learning wrong stuff.  The most outstanding violinists, for example Jashua  ...
fully agree............

回覆:沙田葉氏初級小提琴好嗎?

我都聽過葉氏幾好,依家都諗緊報唔報。
小提琴同打鼓 2選1掙扎中