用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 學費加了15%.校巴加了20%
樓主: everytouch
go

學費加了15%.校巴加了20% [複製鏈接]

感謝樓主出這個post. 我有考慮阿女讀這間學校, 所以上來看看。唔講唔知書薄費,校車的價錢。我了這篇帖後,發現自己和樓主一樣,無諗過有咁大加幅。是我自己天真咗,唔識行情原來年年加學費,雜費同校車費。 對於我家的財政,每月比第一年加千幾開支一個月,一年乘十個月就要萬幾,這個價錢可能真的可以和其他幼稚園的服務對比一下。 謝謝樓主及各位家長的分享。

Repeated

各位的家長請留意,有留意應屆畢業生已經是冇人考到男拔萃和女拔萃這些私小嗎?

回覆樓主:

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3330704
又一可憐 家長。 真係深表惋惜

melun 發表於 15-9-17 15:05
咁即係唔係幾年冇加喎⋯咁加幅又係多咗少少

今年k 1 由4300 加到4990

amyvwong 發表於 16-8-27 13:31
感謝樓主出這個post. 我有考慮阿女讀這間學校, 所以上來看看。唔講唔知書薄費,校車的價錢。我了這篇帖後 ...

一個月學費4990, 書雜文具,蒙特梳利教具一套加其他$4***, 夏季 1400左右

再另加 千幾 evi , exercise book

真的預10000

茶點如果join 半個學期2100 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

值唔值 就要大家相得決定

無錯近幾年學校好進取,但今年一加 加600
明年又會加幾多

濼晴 發表於 16-10-3 21:30
一個月學費4990, 書雜文具,蒙特梳利教具一套加其他$4***, 夏季 1400左右

再另加 千幾 evi , exercise  ...
茶點要2千幾半年?好誇張,係咪有廚房自己煮?如果食得健康都ok,最怕的茶點係麵包,餅,蛋糕😁

想問清楚少少,係咪雜費&茶點費分開架?我有offer,但都要清楚個約數…

回覆 MW148 的帖子

其實個茶點係話健康d既, 不過可以自己帶都得!好多雜費係可以join or not, 咁如果想慳d咪睇下自己需要先決定join 唔join! 私校雜費一定多d, 但自己有得揀就可以接受!希望解答到你!

回覆 lovechristine24 的帖子

Thanks
‹ 上一主題|下一主題