用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 五年級呈分試!
go

五年級呈分試!

請問如果五,六年級做唔到風紀,會對派band1a中學有影響嗎?
成績有全級頭5!

回覆:cherrycheung528 的帖子

我囡果班個男仔班長、風紀冇做,跨區自行入咗皇仁。

回覆:林雙 的帖子

介唔介意講下邊區小學?
我都希望阿仔有機會自行入!

回覆 cherrycheung528 的帖子

邊區都有機會, 自行係講成績, 如果成績好好, 面試表現穩定, 機會就一定會大, 放心

風紀有咩用?
唯有Tempo,柔韌啱啱好,點都傍住你!

自行大多先睇成績至揀你去IN, 再睇當日INTERVIEW表現,
如人多爭位, 你地又同分, 都係先睇有無校外賽獎, 再睇校內服務
你地依年仲係出生率少, 只要成績好, 無服務, 机會都會大

放鬆d先... 剛開學2日乍

阿女話好曳又無乜特異功能者今年P6做哂风紀

TwinWong 發表於 15-9-2 11:14
自行大多先睇成績至揀你去IN, 再睇當日INTERVIEW表現,
如人多爭位, 你地又同分, 都係先睇有無校外賽獎, 再 ...
出年開始人多了, 即今年小四的。

TwinWong   努力加油呀  發表於 15-9-2 15:10
妹妹頭  我個女就係依批, 慘  發表於 15-9-2 14:37

妹妹頭  我個女就係依批, 慘  發表於 1 小時前

你只要想著有人比你更慘, 咁就會安慰D了, 我係再遲一年既金豬年, 再多幾千人

回覆 little_yolky 的帖子

O下, 你唔係同我一年咩?

little_yolky  我係升小三既金豬寶寶  發表於 15-9-2 16:15

引用:阿女話好曳又無乜特異功能者今年P6做哂风紀

原帖由 Yanamami 於 15-09-02 發表
咁攪笑
我仔反而今年特登唔做風紀,唔做班長,之前太忙太辛苦啦,今年要好好享受下小學生活

回覆:cherrycheung528 的帖子

應該沒有關係的

醒目開學勳章

引用:請問如果五,六年級做唔到風紀,會對派band

原帖由 cherrycheung528 於 15-09-01 發表
請問如果五,六年級做唔到風紀,會對派band1a中學有影響嗎?
成績有全級頭5!

...
我大仔乜都冇,班長、組長、學長、風紀都冇做過,入咗1A中學,成績最緊要。

回覆 cherrycheung528 的帖子

我女都係今年小五, 佢都係今年放棄做風紀(佢話做風紀好嘥時間,寧願用D時間做功課,始終小五功課多,遲D朝早仲要返學校補課),亦唔再參加中國舞校隊(經常要比賽+表演,綵排,上堂例遲放學),淨係參加校外BALLET。其實做風紀對升中作用不大,基本上D中學都係睇成績行先。

成績最重要,考埋呈二先啦。呈分試可以好大上落。