用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 想問現在用家意
樓主: Happymama330
go

想問現在用家意 [複製鏈接]

引用:其實我覺得~咁多不滿...真係趁早轉校~~留o

原帖由 emily1231 於 15-09-16 發表
其實我覺得~咁多不滿...真係趁早轉校~~留o係度一d意思到冇~~

我當初係欣賞哩間學校ge辦學宗旨~先幫阿女報 ...
講得好👍👍

引用:Quote:原帖由+emily1231+於+15-09-16+發表

原帖由 JCMW 於 15-09-17 發表
講得好👍👍
有不滿就要走,留低既 都不應該不滿,還是不應該公開發聲? 要發聲留在家教會? 閂埋門自己同學校講(當然 置諸不理),家醜不出外傳,眾家長都是怕自家學校名聲受損。 為何要咁執著?計較,衰過共產黨?

回覆:everytouch 的帖子

嘩! 冷靜啲~ 想開心返個學啫,唔駛又黃又藍又共產黨丫,唔駛咁政治上腦嘅。有咩不滿你可以聯同不滿嘅家長,寫信或要求同學校溝通嘅... 不過,如果校方真係有問題,都應該唔少家長會發聲,香港又唔係封建的社會,緊張子女的也不止你一人。
不過至少我哋一班(為數近百人的家長)暫時都好滿意學校!

everytouch 發表於 15-9-17 00:45
有不滿就要走,留低既 都不應該不滿,還是不應該公開發聲? 要發聲留在家教會? 閂埋門自己同學校講(當然  ...

其實我都唔想再回應你免得自己好似潑婦罵街..

不過實在忍不住閣下ge言論..所以作最後一次回應~~

第一,之前閣下回應小女子這裏是容許別人說出真相,在這裡就是會得到這樣的 冷言冷語,挑釁別人的對待

我所講的內容全是事實,而該post我亦只係問閣下當初為何揀sn,現在不滿又為何不轉校?而你之亦回因私人理由唔答我只係發問及講事究竟那一句冷言冷語挑釁了你?難道只有你擁有言論自由?別人講事就係挑釁?

第二人地只係講左一句講得好,閣下就形容為衰過共產黨?”… 閣下亦講過可從這post得知金巴崙學校家長的質素如何,真係可圈可點呢,自打嘴巴?當一兩位家長不能代,我們不能以偏概全,所我亦讚成學in埋家長。

第三,閣下常說的所謂理性討論,根本不存在,因為閣下只會選擇性閱讀自己喜歡的,唔o岩聽..o岩睇的~~就唔睇..
如果你有細心睇..我第一個回應已經叫d不滿ge..向學校反映..或參加家教會,直接與學校討論,甚至對質。而不是在這些平台單方面發表這是片面的亦係對學校不公平的,幸好仍有其他家長出來為學校澄清某些不實指控。

下是真心為學校著想,就應該企出來直接跟學校對話,為家長發聲,小女子十分支持。

最後,小女子對天生對錯別字非常敏感,下經常使用來屈家長一詞,小女子看了數遍才看得懂閣下意思,原來係想講來屆家長

小女子才疏學淺,只懂速成,個字,編碼為尸土。唐突指出閣下錯別字之處,敬請見諒。

同時,如果各位覺得小女子文章有何不是之處,還請指出,小女子樂意受教,謝謝!

引用:+本帖最後由+emily1231+於+15-9-17+10:56+

原帖由 emily1231 於 15-09-17 發表
多謝貴家長用心賜教。

回覆:emily1231 的帖子

唉 講來講去 佢都係話貴,又話咩真相又冇証據,又要話埋'家長'質素!實在太過份了!

回覆:everytouch 的帖子

不要動氣啦,只要自己小朋友開心就夠了,我不知道是否'NET'做班主任會開心d, 定普通話做再開心d, 真係未試過😂😂

回覆:muiwongmui 的帖子

成日強調副校無禮 超級主觀

回覆:想問現在用家意

題目是,請問現在用家意見? 離經叛道

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請會員能冷靜及理性討論, 切勿作出挑釁或辱罵之言詞, 違規者會收警告牌, 敬請注意!

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

今日去聽金巴講座,校長表示每班有一個net做班主任,而那個net,是否係香港人說流利英語,而不是本身母語為英語?如果係的話,請問用家,這些net是否流利?

引用:Quote:原帖由+MissMusic+於+15-09-16+發表

原帖由 ozduckie 於 15-09-16 發表
對,SN從來冇講過有net teacher 做班主任,每日net teacher 的英文時間係40分鐘。學費值唔值好個人感受。有 ...
今日校長話有net做班主任,有錯請指正

回覆 kiki826 的帖子

係外籍老師做NET 班主任所以英語係他們的母語,亦都係係雙班主任制所以有另一位本地老師做第二位班主任。今日會後已經問過出席的NET老師。校長的 PowerPoint 亦都有寫係 2 co-class teachers: 1 NET and 1 local class teacher. NET 係指 native English speaking teacher 所以英語一定係佢地母語

學校是無net做班主任的。 兩個班主任都是廣東話老師 。來年我不能說。 唔想肯定。可直接致電校務處。他們會明確回復

引用:學校是無net做班主任的。+兩個班主任都是廣

原帖由 everytouch 於 15-09-20 發表
學校是無net做班主任的。 兩個班主任都是廣東話老師 。來年我不能說。 唔想肯定。可直接致電校務處。他們會 ...
powerpoint 寫明一net一local

不過有少少懷疑    咁多班    咁少Net
工作量都幾重

引用:Quote:原帖由+everytouch+於+15-09-20+發表

原帖由 babyjk2013 於 15-09-20 發表
powerpoint 寫明一net一local
會唔會來年請多d net返來? 否則咁多班, 好難1net 1local.

係有點可疑,k3 k2 如果唔跟 用net 做 班主任 會唔會 英文老師上堂的時間又更小. 這一點可以令人更擔心。 而家d,net 都 已經 係 走鬼 上堂。

k1班就net 做班主任. K2 k3到底更新嗎?? 學費一樣. 咁好 un公平 . 難道 k1學費 再來一次革命性提升?

平時上堂助教, 所謂的第二位老師 經常要走鬼,和一般幼稚園不同。

‹ 上一主題|下一主題