用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 想問現在用家意
樓主: Happymama330
go

想問現在用家意 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+maniris+於+15-09-08+發表好

原帖由 babyjk2013 於 15-09-09 發表
你地咁講     我仲報唔報
Sorry, 學校已經截止報名。

回覆:想問現在用家意

聽完用家所講更加覺得無報係正確!!本身十五十六報唔報. 上星期有突發事發現19號簡介會去唔到.就打電話去學校講家有急事不在港.如報左去唔到可唔可以早啲去學校交文件先。學校聽電話個人已好唔老皮.話唔會考慮我個小朋友。咁我就同佢講因上年都報左其實有去聽.但因最後決定小朋友做超大b下年先k就無去interview. 今年家有事先去唔到。結果佢就叫我寫求情信俾校長.又聽錯以為上年我小朋友有去interview而收左但我無take offer。總之態度非常差。恕我直言.假若佢係SC KV佢要咁大牌我都無野好講。。but 佢係SN..加上上次聽完簡介會對net英文真係好有保留。所以最後決定都係唔報啦。

回覆:everytouch 的帖子

總知 我睇不明你的point 在那? 學校各有所好,如果你真是用家不喜請盡快轉校,反正你覺得不直得可必白比$忍受下去?net teacher 有又成日轉 轉完都係有囗音? 畢業的學生你又識好多嗎?又知平均語言都差?

引用:Quote:原帖由+babyjk2013+於+15-09-09+發表

原帖由 ozduckie 於 15-09-09 發表
Sorry, 學校已經截止報名。
我未比報名費   交左表

引用:總知+我睇不明你的point+在那?+學校各有所

原帖由 muiwongmui 於 15-09-10 發表
總知 我睇不明你的point 在那? 學校各有所好,如果你真是用家不喜請盡快轉校,反正你覺得不直得可必白比$ ...
成日轉net?

引用:聽完用家所講更加覺得無報係正確!!本身十五

原帖由 Vickyblah 於 15-09-09 發表
聽完用家所講更加覺得無報係正確!!本身十五十六報唔報. 上星期有突發事發現19號簡介會去唔到.就打電話去學 ...
我唔明點解要將SN 同sc 和kv 比較,SN 係細校,人地SC 和 KV係一線大校。最好笑係你講明SC 和KV 大牌和串都冇問題,SN 就唔可以,這是什麼標準?呢個世界冇最好的學校,只有最適合的學校。如果你一心target 一線名幼,講真SN 呢間二線細校真係唔適合你。

引用:Quote:原帖由+Vickyblah+於+15-09-09+發表

原帖由 ozduckie 於 15-09-10 發表
我唔明點解要將SN 同sc 和kv 比較,SN 係細校,人地SC 和 KV係一線大校。最好笑係你講明SC 和KV 大牌和串都 ...
無話唔可以串。而係佢態度令人本身想報都無信心。就算佢係一線佢咁態度我都照可以唔報。我不是一心target一線。kv我無報。唔知你係咪用家。但我覺得無論點一味盲目支持學校我就唔會。大家道不同。

引用:Quote:原帖由+maniris+於+15-09-08+發表好

原帖由 MissMusic 於 15-09-08 發表
即係sn讀唔過吧!但york k1是否3個鐘?我見york pn每日4場, 好呃錢, 老師邊記得咁多學生?

...
人地York 明碼實價,K1是3個鍾, 反觀 金巴倫 唔道別人學費低廉,雜費多多加幅驚人,校巴 收費加幅更驚人。

引用:你去囇全部班房睇? +

原帖由 muiwongmui 於 15-09-09 發表
你去囇全部班房睇?
在 金巴倫道書你好難會入到班房(k2 k3). 上層家長唔比入

你地咁講     我仲報唔報
重兩文三語要三思, 學費其次

引用:報名費++$90+ sc+都係$40++其實好多間都$40

報名費  $90
sc 都係$40  其實好多間都$40
牟利團體,報名 可見一番

引用:總知+我睇不明你的point+在那?+學校各有所

原帖由 muiwongmui 於 15-09-10 發表
總知 我睇不明你的point 在那? 學校各有所好,如果你真是用家不喜請盡快轉校,反正你覺得不直得可必白比$ ...
只係想同其他家長互勉之。 提供更清晰清楚的資訊。 香港人的核心價值為何?言論自由麼。 Point 就是重兩文三語不要考慮,雖然收的 是兩文三語價目。

引用:聽完用家所講更加覺得無報係正確!!本身十五

原帖由 Vickyblah 於 15-09-09 發表
聽完用家所講更加覺得無報係正確!!本身十五十六報唔報. 上星期有突發事發現19號簡介會去唔到.就打電話去學 ...
日本教職員都是有禮貌 最冇禮貌最不客氣就是他的副校長。 副校長多在校務處做決定。

引用:Quote:原帖由+Vickyblah+於+15-09-09+發表

原帖由 ozduckie 於 15-09-10 發表
我唔明點解要將SN 同sc 和kv 比較,SN 係細校,人地SC 和 KV係一線大校。最好笑係你講明SC 和KV 大牌和串都 ...
入讀時二線學校, 二線收費。 新學年突轉二線學校一線收費。

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+15-09-10+發表我

原帖由 Vickyblah 於 15-09-10 發表
無話唔可以串。而係佢態度令人本身想報都無信心。就算佢係一線佢咁態度我都照可以唔報。我不是一心target一 ...
真相 永遠唔係個個人都想知. 我犧牲時間在這裡答問題, 紙係想將入學的家長想清楚自己小孩的定位。 如你能接受二,線學校一線收費,全廣東話班主任, 共勉之

引用:Quote:原帖由+Vickyblah+於+15-09-10+發表

原帖由 everytouch 於 15-09-12 發表
真相 永遠唔係個個人都想知. 我犧牲時間在這裡答問題, 紙係想將入學的家長想清楚自己小孩的定位。 如你能 ...
我等左你好耐回覆呀   everytouch
但我已交$90 報名費
當練習下

引用:Quote:原帖由+Vickyblah+於+15-09-10+發表

原帖由 everytouch 於 15-09-12 發表
真相 永遠唔係個個人都想知. 我犧牲時間在這裡答問題, 紙係想將入學的家長想清楚自己小孩的定位。 如你能 ...
睇黎真係好差下。。。

引用:Quote:原帖由+everytouch+於+15-09-12+發表

原帖由 MissMusic 於 15-09-12 發表
睇黎真係好差下。。。
利字當頭     悲哀

我有幾位親戚朋友是畢業生、他們都滿意這學校我們才選他的、當然人人想法同要求不同、我們亦不會將家長與學校的關係看成買賣關係

咁你又知冇窗? 冇窗有冇冷氣?

‹ 上一主題|下一主題