用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 想問現在用家意
go

想問現在用家意 [複製鏈接]

3    0    0    0

請問金巴倫係唔係一間好谷嘅學校?是否用英語教授?似唔似York? Thanks.

回覆:想問現在用家意

成校得5個net. 話每日有40分鐘net. 不要信,勁多巧立名目的收費,輻校無禮貌,好老師不多.

引用:成校得5個net.+話每日有40分鐘net.+不要信

原帖由 everytouch 於 15-09-02 發表
成校得5個net. 話每日有40分鐘net. 不要信,勁多巧立名目的收費,輻校無禮貌,好老師不多.

...
你是用家嗎?你有見過學校的時間表嗎?每日40分鐘net teacher 係事實。5 個net teacher 教十幾班,點會唔夠分?
費用方面,唔係上堂必需用的係可以唔俾的。

我其實都幾鍾意佢教學理念。 但我頭先好仔細睇admission details , 我已感覺到果種無形壓力。  連家長都要考埋

不過  我相信呢間學校有料既。

想問下唔係住九龍城區   有無機會入到或interview

有些班房無窗,班房很迫,5個net 有3個是印度口音.

他收的學費,倒不如去有net 做班主任的地方,上年留位費要成萬,in 親都收

煲姆車安排勁失當,可看其他人的帖,9:15 上課之後排去厠所,1200 上到車,你預小朋11:55 就停,每日上課時間有幾多?

引用:煲姆車安排勁失當,可看其他人的帖,9:15+

原帖由 everytouch 於 15-09-02 發表
煲姆車安排勁失當,可看其他人的帖,9:15 上課之後排去厠所,1200 上到車,你預小朋11:55 就停,每日上課時 ...
我相信你根本唔了解九龍塘的幼稚園,大部分九龍塘的幼稚園都係早15分鐘上校車的。

留位費係$960,政府認可的,第一次交費成萬係包括8月學費、全年書費、冬夏季校服、半年雜費和茶點費!敢問有邊間學校新開學時不用交呢d費用?

金巴倫只收200個小朋友,有4000個報名,又點會in親都收?至少我家小朋友係到七月先call waiting 收。

我唔清楚你小孩子是否讀緊金巴倫?如果讀緊又甘憎間學校,不如趕快下學期轉校。如果不是讀緊,就更加唔好亂俾不實的評語。

想問下唔住九龍塘有無機會in

引用:想問下唔住九龍塘有無機會in +

原帖由 babyjk2013 於 15-09-03 發表
想問下唔住九龍塘有無機會in
只要你apply 就有得interview , 全校有90%小朋友係搭校車,即不是住學校附近,所以放心!

引用:Quote:原帖由+babyjk2013+於+15-09-03+發表

原帖由 ozduckie 於 15-09-03 發表
只要你apply 就有得interview , 全校有90%小朋友係搭校車,即不是住學校附近,所以放心!

...
謝謝

這校不是不好,校學內容先實,但重兩文三語要考慮

引用:我其實都幾鍾意佢教學理念。+但我頭先好仔

原帖由 babyjk2013 於 15-09-02 發表
我其實都幾鍾意佢教學理念。 但我頭先好仔細睇admission details , 我已感覺到果種無形壓力。  連家長都要 ...
很多小朋友 讀到K3講英語,講普通話的能力都非常一般,語境培養不足,考慮的主因,英語主要唱遊,外藉老師常換,內容深淺適中,小朋友的確喜歡反學

回覆:ozduckie 的帖子

in 左都收,係好多家長不放first choice. 而不放棄,11.12細B 等waiting 大有機會

引用:in+左都收,係好多家長不放first+choice.+

原帖由 everytouch 於 15-09-04 發表
in 左都收,係好多家長不放first choice. 而不放棄,11.12細B 等waiting 大有機會

...
放棄

仲有無人有意見?

如果可以自己湊返放學先好讀,垃圾級的校車服務。

金巴倫的校車服務真係好差, 只知有D媽媽打去嘈一輪就可以安排喺自己屋企樓下上落車, 你專重他們, 好好同佢地傾, 佢地只會官方答案呼顯你, 耍你, 咩都係唔得.......淨係睇學校點做哩D服務已經知道學校有幾take care小朋友, 哩d都算著重家校合作??
我身邊所有朋友我都叫佢地唔好讀金巴倫, 行政得個亂字, 教學方向轉來轉去, 雜費就係比晒錢先話你知包咩, 要你買教具自己返屋企教, 咁我自己買都得, 做咩要喺你學校買, 你係咪大批買平d比我, 我相信唔係lor.......
唯一我讚既係有部份老師的確係有愛心.......其他既真係冇野可以讚

好差wor 真係  😰

‹ 上一主題|下一主題