用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學(小學部) 大坑真小英文程度
go

大坑真小英文程度 [複製鏈接]

聽聞不少家長話而家"香港真光中學"比以前差,
只得Band 1尾至Band 2頭,是真的嗎?
有冇家長知道呀?例如:成績...英文程度是否很淺? 以真小的英文程度上英中會否不夠?
最好有大坑真小升上香港真光中學家長比些意見? 謝謝解答

1    0    0    1

www.tlmshk.edu.hk/academic3.php

其實真光既成績都好公開下,你自己去睇睇就得,就成績黎講,呢幾年一定係band 1a,但真光響灣仔一般都會被排響marymount 同spk之後....成績相信亦會比真光好.....

cpychung 發表於 15-9-9 00:02
www.tlmshk.edu.hk/academic3.php

其實真光既成績都好公開下,你自己去睇睇就得,就成績黎講,呢幾年一定 ...

引用:+www.tlmshk.edu.hk/academic3.php其實真光

penguin8 發表於 16-10-5 09:54
以前我年代真光差過何東,邊有band 1.
你所講既應該係鴨真吧....就我所知即使係5個band 既年代,真光亦屬於band 1尾既學校...至於鴨真同何東的確一直都有好多人響呢兩間做選擇,至於邊間好就見仁見智了....
‹ 上一主題|下一主題