用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生Dr.martens黑鞋邊到買最平?
樓主: mercury16
go

中學生Dr.martens黑鞋邊到買最平?

Dr.martens以外, 女仔有咩好介紹?  

dlh525 發表於 15-7-15 17:37
Dr.martens以外, 女仔有咩好介紹?
發育中嘅女仔, 會唔會dr. kong 好d, 鞋墊承托好d, 腳型同腿嘅線条無咁易走样,
不过中學生, 就唔願意著, 因為覺得小學生至會著

回覆:中學生Dr.martens黑鞋邊到買最平?

我仔著緊黃線。佢最經典嘅三個款黃線,一千零幾蚊。無黃線軟皮,同無黃線硬皮好少減。係有兩隻款會係百貨公司減價同埋專門店做折。我上星期見到有款尖頭啲嘅就折左7百幾。係重啲但又真係好com著。

[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

TwinWong 發表於 15-7-16 00:11
發育中嘅女仔, 會唔會dr. kong 好d, 鞋墊承托好d, 腳型同腿嘅線条無咁易走样,
不过中學生, 就唔願意著, 因 ...
咁女仔Dr.Kong外, 還有什麼選擇??

TwinWong  都見有人用Clarks  發表於 15-7-16 10:50

其实真係要試清楚先買 因為外国鞋D腳形同東方人腳形係有分別的 最大差別係腳跟位 外国人腳跟下比較大所以鞋口会细一点才不会甩鞋 但東方人腳跟下比較細當試鞋剛剛好时 平日穿着就会刮腳  解決方法是要加后跟墊把后跟台高令空間減少移动方可減輕影响 着多半年先舒服 其实真係有少少爱靚唔爱命^^

我在紅磡Aeon的,Milan買女仔鞋,皮軟有air底,折左4xx. 阿女話好舒服,抵著

引用:Quote:TwinWong+發表於+15-7-16+00:11+發育

原帖由 dlh525 於 15-07-16 發表
咁女仔Dr.Kong外, 還有什麼選擇??
啊囡今日行街见到dr Martens  
話好贵 算了 唔買
我話試下先 佢真係人仔太瘦 又細粒 腳又太細 舊年同今年对腳無大过得34 去試UK3号=36 Size(最細Size)
好似McDonald 叔叔著鞋
腳背太扁唔夠飽满 唔好睇

上個幾星期見到沙田嗰間有d返學款有折,差唔多700蚊! 我仔小六已著,佢好鬼粗,但都著到一年,所以今年升中一,我都會買 Dr.Ma

請問Dr.Martens好啲? 定係Clarks好啲?

引用:請問Dr.Martens好啲?+定係Clarks好啲?

原帖由 IYYY 於 15-07-20 發表
請問Dr.Martens好啲? 定係Clarks好啲?
啊囡三款都試过
Dr m.真材實料 耐用 但对佢泥講鞋太大 較重
clarks 護士鞋款 皮軟d 佢唔太喜歡鞋底嘅胶料申后踭背
最后佢覺得dr kong 便宜實用点
買咗護士款 佢腳瘦 又細
加多層鞋垫至啱著

佢地每日都要著住反學 最好都係親身去試过至知邊款啱自己小朋友

引用:呢款我讀書年代已經有:+http://www.drmart

引用:Quote:原帖由+王家爸爸+於+15-07-14+發表呢

原帖由 IloveJJ 於 16-05-30 發表
可運來香港嗎?

可以。

請看 Official Dr Martens Store http://www.drmartens.com/us/flags

醒目開學勳章 王國長老

係官網 check 左我囡著緊個對 1461 無色線款, 鞋 HKD 918.72, 運費 HKD264.87, 加埋 HKD 1,183.59, 仲貴過我係香港買.                                                                                                

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

有啲美國網站做緊US$110.00連運費(唔知係唔係只限美國本土)。

http://www.zappos.com/dr-martens-1461-3-tie-shoe-black-smooth

引用:Dr.martens黑鞋邊到買最平?香港店還是外國

原帖由 mercury16 於 15-07-10 發表
Dr.martens黑鞋邊到買最平?香港店還是外國網購平?
這個牌子係我年代已經出名

王家爸爸  以前係人手做,唔知道依家仲係唔係。  發表於 16-6-3 15:20