用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 HKU PGDE
go

HKU PGDE

本身大學畢業, 3月寄了HKU PGDE的申請及有關文件, 俾左$300 報名費, 見咁耐都無消息, 於是打電話查詢, 但打左幾日都唔通, 於是E-MAIL查詢, 佢竟然答我唔合資格, 仲好hea咁copy網上既申請資格俾我睇, 但當中寫明現職teaching assistant是合資格的, 我有sent過我的工作文件, 証明我做Teaching Assistant 已一年, 點解唔合資格? HKU回覆話professor 無揀我interview,( 咁即係合申請資格啦) , 我心諗HKU是否年齡歧視or呃$300報名費,   點解連interview 都無, 是否因為我唔係fresh grad. ?

王家爸爸  可能其他人好勁  發表於 15-7-12 17:57

回覆:JoeyPC 的帖子

可能太多人報名

回覆:HKU PGDE

咁你可以報教院,無咁多人爭!

請問有冇人在open U讀過PGDE? 好唔好? 會唔會中伏呢? 謝謝!

JoeyPC 發表於 15-7-29 15:05
請問有冇人在open U讀過PGDE? 好唔好? 會唔會中伏呢? 謝謝!

什麼叫「中伏」?
認可味得羅!

回覆:JoeyPC 的帖子

不合資格?

引用:本身大學畢業,+3月寄了HKU+PGDE的申請及有

原帖由 JoeyPC 於 15-07-10 發表
本身大學畢業, 3月寄了HKU PGDE的申請及有關文件, 俾左$300 報名費, 見咁耐都無消息, 於是打電話查詢, 但打 ...
hku 係咁架
有校長推薦信  已經入硬。
係咁黑暗。

hku pgde 收生係打人情牌多過能力。