用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2015/7月份暑期Playgroup取錄情況?
go

2015/7月份暑期Playgroup取錄情況?

請問有無家長報左今年7月份暑期Playgroup而又收左email通知已被取錄?

我見佢話7月2日或以前會用email通知,想知有無家長喺2號之前已被通知取錄。

P.S.: 我喺報名第一日已交form。。。

我今日中午前收到EMAIL話收左個囡喇

回覆:ChilyWong 的帖子

我都係呀,我囡囡Phase 1同Phase2都係番
Group C 13:30,你呢?

乜唔係phase1 or 2, 2選1mei?
我哋返900am

其實入民生幼稚園會否易D lei?

回覆:2015/7月份暑期Playgroup取錄情況?

我仔仔返十點九個round

可以報晒2個phase呀,分開2張支票交。

我聽人講唔會易入,不過當熟習環境。

回覆:2015/7月份暑期Playgroup取錄情況

無人同班添

係, 好似playgroup唔難入

我女返phase II group B 呀

回覆:Faseenai 的帖子

你好呀,想問知唔知container係咩樣,要準備咩size? 同埋其實用黎for咩?

I THINK IT'S FOR SNACKS, FOOD CONTANER.

Thanks。
我見佢另外都要準備小食杯比小朋友食茶點。

請問大家phase 1 上成點呀?
我囡下星期開始上phase 2 group A, 想知有咩要特別準備

好好呀!
老師好有耐性、細心、和善
我仔仔好開心!
十分鍾意返學!

好緊張呀!
之前爬文見到英文個part個老師一般, 唔知現在改善咗未?

回覆:2015/7月份暑期Playgroup取錄情況

都ok呀,因為我囡囡屬於好動,成日坐唔定,淨係玩遊戲,聽音樂郁動嗰part叫做好d。
雖然係咁,但覺得更加要番依度去令佢學下紀律同坐定定。
我未上過其他playgroup所以比較唔到

回覆:lvmh88 的帖子

之前有人點講英文嗰part?

今日上咗第一堂,好intensive, 好緊湊,同我之前上英基好唔同。
同埋一班都幾多人,十個一班,老師要好用力吸引小朋友注意但一點都不容易。

我囡(剛一歲)上上吓堂勁痴我,抱咗一陣都仲喊,老師會讓家長自己解決,但我都勁唔好意思。

大家上緊夏季嘅,會唔會上埋秋季呢?

引用:今日上咗第一堂,好intensive,+好緊湊,同

原帖由 lvmh88 於 15-07-27 發表
今日上咗第一堂,好intensive, 好緊湊,同我之前上英基好唔同。
同埋一班都幾多人,十個一班,老師要好用力 ...
英基唔係要十五個月先上得咩?