用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無爸媽們連玩兩次(三次、四次)考小一遊戲? ...
樓主: elsiechan
go

有無爸媽們連玩兩次(三次、四次)考小一遊戲? [複製鏈接]

引用:我剛連續兩年玩兩次,兩個都派寶校,第一次

原帖由 catcc2000 於 15-07-03 發表
我剛連續兩年玩兩次,兩個都派寶校,第一次成日瞓唔著,第二個輕鬆了,可能大的在讀小一,我覺得應付考試比 ...
你考到重煩

回覆:有無爸媽們連玩兩次(三次、四次)考小一遊戲?

我大女個陣一心想入自己區既直資,佢讀私幼既,好順利就入左直資,到妹妹入左傳統幼稚園,又覺得傳統教學都好好wor, 跟住決心玩大抽獎,點知衰左,派得好差,好彩叩返第一志願,其實越來越多人口,叩門係好吾穩陣既,如果我今次叩吾到門比妹妹我會好自責當日家姐吾讀津校

回覆:有無爸媽們連玩兩次(三次、四次)考小一遊戲?

我前年開波小一加pn,上年繼續未完成嘅小一遊戲加埋報k1,感覺老咗10年,過2年又要小一遊戲,好彩大女唔駛玩中一遊戲,否則計計埋埋十幾年不停玩揾學校遊戲,命都短幾年。

引用:我大女個陣一心想入自己區既直資,佢讀私幼

原帖由 hello_mimi 於 15-07-04 發表
我大女個陣一心想入自己區既直資,佢讀私幼既,好順利就入左直資,到妹妹入左傳統幼稚園,又覺得傳統教學都 ...
我有個鄰居情況同你有小小似,佢本身大仔讀一間好傳統好谷私小,知道細仔唔太啱讀呢d,於是先將大仔轉在地區一缐津小,細仔去第二間幼稚園repeat k3做超大,等住直入津小。

唔好玩喇,過多幾年又玩中學, 難得有得抖下,呢啲咁既遊戲玩殘父母

回覆 ozoz 的帖子

身同感受
‹ 上一主題|下一主題