用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12 網St.Paul Catholic vs St. Francis
樓主: 冬菇
go

12 網St.Paul Catholic vs St. Francis [複製鏈接]

引用:St+paul+一,三,五年級返上午班,二,四,

原帖由 CherylChloe 於 15-06-19 發表
St paul 一,三,五年級返上午班,二,四,六返下午班。時間上要適應
唔係一年級番下晝咩?

引用:我都想知,聖心同st+paul都返半日,六天上

原帖由 otin 於 15-06-19 發表
我都想知,聖心同st paul都返半日,六天上學。
中學成績邊間好些?
我們可為學校而搬,爸爸九龍返工,如果 ...
自行20分揀天神機會微乎其微,st paul機會大好多,我前年都係20分中,但20都要抽

引用:我都想知,聖心同st+paul都返半日,六天上

原帖由 otin 於 15-06-19 發表
我都想知,聖心同st paul都返半日,六天上學。
中學成績邊間好些?
我們可為學校而搬,爸爸九龍返工,如果 ...
天神直上st Mary,不過很谷。
住中西區,我會選聖心。

聖保祿天主教機會大d....中學部成績都好好~~~

引用:如果加埋中西區聖心呢?3間邊間最好? +

原帖由 冬菇 於 15-06-19 發表
如果加埋中西區聖心呢?3間邊間最好?
如選擇聖心,為何不考慮瑪莉曼?
這間都在12網,比st paul還要強,也不會比聖心比下去!

回覆 HauMiranda 的帖子

對不起,說錯了,一年級由下午班開始

聖心應該無聖保䘵好?

引用:聖心應該無聖保䘵好?

原帖由 Emily123456 於 15-06-23 發表
聖心應該無聖保䘵好?
係嗎?

HauMiranda 發表於 15-6-19 20:16
如果三間比較,當然聖心直升中學最難,聖心已經要兩小學爭一中學學位,一向中學收私立部學生多於下午校,加 ...
直屬位有減過?? 要留意只係自行位開放比外人去考, 以前就自行只開放比聖心兩間. 直屬位一位都無減過

HauMiranda 發表於 15-6-19 20:16
如果三間比較,當然聖心直升中學最難,聖心已經要兩小學爭一中學學位,一向中學收私立部學生多於下午校,加 ...
我想計下數, 聖心書院有192位. 睇返聖心小學私立網站有公開數字係73位入返聖心書院. 滅去私立都有成119位咁多喎. 而聖心津貼就有學生150位. 睇落無理由大部份都入唔返掛.....如果計錯數請指正

引用:Quote:原帖由+冬菇+於+15-06-19+發表如果加

原帖由 raymond338hk 於 15-06-20 發表
這間都在12網,比st paul還要強,也不會比聖心比下去!

...
叫人抽瑪,但自己抽Francis, 咁得意

我聽一啲教補習既人講,每間學校總有佢既強項,如St.Paul數強,聖心英文強,St.Francis中文強,咁各位鍾意邊科多啲呢?(以我之前睇POST,瑪莉曼就英文強)各位會否都會考慮這因素呢?

以上只是參考資料,若要求証是否屬實,我諗各住JM要再揾下資料。(申利,小囡已經是小一,各位的選擇對我是沒影響的。)

raymond338hk 發表於 15-6-20 13:24

...
瑪利曼係超難

St.Paul係中文強D

sugarbun 發表於 15-6-23 16:26
瑪利曼係超難
網友是抽中 甲部 的......對比下絕對無難度

mcl203 發表於 15-6-23 16:28
網友是抽中 甲部 的......對比下絕對無難度
運氣無得計, 只有計機會率同埋度下你個膽幾大

sugarbun 發表於 15-6-23 16:33
運氣無得計, 只有計機會率同埋度下你個膽幾大

不少人有呢類胆....甲部中誇區既
但少d胆既...未必敢同網友分享...仲最終搞到"delete"埋

引用:Quote:原帖由+raymond338hk+於+15-06-20+發

原帖由 eli_leung 於 15-06-23 發表
叫人抽瑪,但自己抽Francis, 咁得意
因樓主中途加入聖心作考慮,而net12只有瑪莉曼與聖心同一級數!與其在net 11 & net 12之間考慮,不如主力考慮12網!

回覆:12 網St.Paul Catholic vs St. Francis

其實我係講緊叩門⋯
如果有St. Paul 喺手,St. Francis 同聖心收的話呢3間點排好?
Marymount 要1-1-1,我0-0-0,已經唔駛諗了!

我也想知,St Paul, St Francis, 聖心私立,聖心公立,點排名?
‹ 上一主題|下一主題