用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 北角官立小學(英皇道)
樓主: alvmarmami
go

北角官立小學(英皇道)

jelly-pudding 發表於 15-6-30 15:15
其實我同意你講法. 但之前不是說官校聯系遲早會嗎?
我估都係得個講, 而且超碼入左個批仍有聯繫

醒目開學勳章

咁又係, 如果突然斷咗,班家長癲咗都似!
BTW, 我仲等緊炮米叩門消息, 派合位派咗雲景道官立. 個心15/16, 好忐忑.

MMVV 發表於 15-6-30 16:08
我估都係得個講, 而且超碼入左個批仍有聯繫
我又真係好想知, 邊位"專家"幾時話會脫龍?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章

死喇我唔記得之前喺邊度睇到的....

jelly-pudding 發表於 15-6-30 16:31
死喇我唔記得之前喺邊度睇到的....
事實上, N年前係話過係2015年要重新確定所有官津中小學既結龍方式, 不過呢個死線已經好似前前特首既8萬5咁, 唔講已經唔存在了. 其實另一個帖已經有講過, 有興趣可以去睇下:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3073452
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:Charlotte_mom 的帖子

睇嚟係精英班

幫人問,請問有沒有專補呢間學校的補習社?

回覆 shersiu 的帖子

非常同意。阿仔一年班的班主任好严格,但我覚得他教學态度好認真。二年班的班主任阿仔自己返來説,老師要求比一年級仲严格,不過老師説的話好有道理。
相信每一間小學都有有愛心的老師。

想問現有家長 1. 功果量如何? 2.是否普教中 3.老師如何?4.測考如何?

回覆:北角官立小學(英皇道)

我個女今年十五分入咗,請問有冇16年小一朋友?

兩间循道、衞理、北官, 哪一间最好?

回覆:北角官立小學(英皇道)

應該衛理升中派位最好

http://www.edu-kingdom.com/forum ... page%3D1&page=1