用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 舊基灣 vs 滬江小學邊間好?
go

舊基灣 vs 滬江小學邊間好?

如上

醒目開學勳章

回覆:舊基灣 vs 滬江小學邊間好?

兩間都好好,不如考慮邊間近屋企,作取捨!

引用:兩間都好好,不如考慮邊間近屋企,作取捨!

原帖由 conniecheung 於 15-06-12 發表
兩間都好好,不如考慮邊間近屋企,作取捨!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

回覆:Longlong0105 的帖子

邊間升中派位好啲?請幫忙

引用:邊間升中派位好啲?請幫忙 +

舊基灣,廿年前我升中時,是中環半山區名校中學,一入去中一時已經有廿幾個基灣升上來,年年都有一堆基灣。

舊基灣,廿年前我升中時,是中環半山區名校中學,一入去中一時已經有廿幾個基灣升上來,年年都有一堆基灣。

請問樓主係今年有呢2間學校既小一offer嗎?

回覆:amberpan7 的帖子

廿年前舊基湾還是分上、下午校。上午校即現在的新基湾、下午校即現在的舊基校。新基湾跟舊基湾是兩所不同的學校,不一定是樓主問的舊基湾。

另外,滬江亦只不過廿多年,用廿年前的升中成绩來比較不太客觀吧!