用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88、89、91 網(2017-18小一)吹下水
go

88、89、91 網(2017-18小一)吹下水

就升k2, 好快小一,大家有沒咩準備,吹下水。

回覆:88、89、91 網(2017-18小一)吹下水

我都想知91點排

我都要開始留心,做下功課

91 - 如果你放一沙呂、培基、一胡喺乙一,得兩個結果,一係得,一係就四寶。保守嘅放朱小、蕭小...so far都全收

88 - 如果唔係放沙官、聖心乙一嘅話,其他都乙一收哂。

89 - 唔多清楚

umama  88 - 如果唔係放沙官、聖心乙一嘅話,其他都乙一收哂。﹣唔係!  發表於 15-6-12 17:02

醒目開學勳章 貢獻勳章

Beiku 發表於 15-6-11 21:03
88 - 如果唔係放沙官、聖心乙一嘅話,其他都乙一收哂。
陳元喜同迦密都收哂?!我只知白普理今年收哂,上一年都收唔哂

恐龍家

引用:Quote:Beiku+發表於+15-6-11+21:03+88+-+如

原帖由 小曳人 於 15-06-11 發表
陳元喜同迦密都收哂?!我只知白普理今年收哂,上一年都收唔哂
識所有人放陳元喜同迦密乙一全收

may0928 發表於 15-6-11 20:33
我都想知91點排
91係最難選擇的一區,除左傳統四强,舊年擺朱小同沙胡第一志願已唔中就跌至最後,今年田小、梁小、蕭小有人排第二都跌到最後,其他段幾間我唔知,我朋友沙呂一、田小二以為好保險,但派到聖華,今年半山水泉澳陸續入伙,91綱来年競爭會更癲,第二志願都要有運先得

醒目開學勳章 貢獻勳章

http://www.edu-kingdom.com/forum ... p;extra=&page=1

請參考呢個post
如果身邊有朋友有唔同結果,或者補充資料,可以去嗰邊留言,俾大家多d參考數據!
恐龍家

Beiku 發表於 15-6-11 21:10
識所有人放陳元喜同迦密乙一全收
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3057240&pid=40943034&fromuid=660265
有幸有不幸,有人迦密乙一唔中
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:91+-+如果你放一沙呂、培基、一胡喺乙一,

原帖由 Beiku 於 15-06-11 發表
91 - 如果你放一沙呂、培基、一胡喺乙一,得兩個結果,一係得,一係就四寶。保守嘅放朱小、蕭小...so far都 ...
我識人今年保守填主風乙一都入唔到

其實91係咪真係派得好差?

引用:Quote:原帖由+Beiku+於+15-06-11+發表91+-+

原帖由 naritawong 於 15-06-11 發表
我識人今年保守填主風乙一都入唔到
是真的嗎?聽朋友說,有人排第二入

引用:Quote:may0928+發表於+15-6-11+20:33+我都

原帖由 koalacc 於 15-06-11 發表
91係最難選擇的一區,除左傳統四强,舊年擺朱小同沙胡第一志願已唔中就跌至最後,今年田小、梁小、蕭小有人 ...
exactly!

回覆:pure_carol 的帖子

其實今年唔算岀生率高瘋年也派得甘差,我真係好擔心我仔龍年唔知會點?!我本身打算一胡》田小》第三至尾都無乜意義去填!因為入唔到就入寶校!

老實講,只要你個隨機number唔靚,無論你填得幾strategical都好都冇用。你個number靚,即使你放一/沙呂乙一入唔到,朱/蕭/梁小乙二都有機;相反你個number唔靚,放二線乙一都懶嘢。

一句講哂,靠運氣多於一切。所以都係報定直/私有個backup安心啲

umama  贊成!!  發表於 15-6-12 17:03

引用:Quote:原帖由+naritawong+於+15-06-11+發表

原帖由 201097 於 15-06-11 發表
是真的嗎?聽朋友說,有人排第二入
真的,佢親口告訴我的

引用:其實今年唔算岀生率高瘋年也派得甘差,我真

原帖由 pizzaheidi 於 15-06-11 發表
其實今年唔算岀生率高瘋年也派得甘差,我真係好擔心我仔龍年唔知會點?!我本身打算一胡》田小》第三至尾都 ...
係呀,呢個完全100%睇彩數既遊戲

我女隔離班有個第一培基唔中,派了黃耀南

引用:91+-+如果你放一沙呂、培基、一胡喺乙一,

原帖由 Beiku 於 15-06-11 發表
91 - 如果你放一沙呂、培基、一胡喺乙一,得兩個結果,一係得,一係就四寶。保守嘅放朱小、蕭小...so far都 ...
同學仔朱小1-1-1都不入去了慈航呀,所以都不是全收。反而聽到簫小乙二有人中,不過應該極少數only

乙一係講運, 乙二要睇市況, 如果仲填大熱, 係玩自己...個細路, 乙二中次熱只能講係不幸中既大幸, 中十幾0個d肯定冇睇住個市
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.