用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網滑鐵盧區
樓主: MZ1488
go

12網滑鐵盧區 [複製鏈接]

我自己覺得ok, 官立嘉道理, 但個女個老母發晒茅... 唉

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+meowymeowy+於+15-06-07+發表

原帖由 catcc2000 於 15-06-07 發表
舊年:甲一(14網Canossa, 因母校賻叩門),乙一華下、乙二寶血、乙三李賜豪---去左乙九張凝文
今年:甲一  ...
其實我真係要衷心多謝你分享(非常衷心)。舊年就係從你分享得知乙二寶血,乙三李賜豪都會失手,所以今年教人填。寧願壯士斷臂,名校+寶血全部放晒。乙一軒下乙二李賜豪乙三黃焯菴,為求一煲過(而家知道乙一軒下會失手、又幾無埋華仁,出年更難玩!)

引用:Quote:原帖由+catcc2000+於+15-06-07+發表

原帖由 hha 於 15-06-08 發表
想問上年canossa放甲一叩門有冇得見?自行都楝canossa嗎?
自行都係Canossa, 有得見不過冇去,因冇校車到屋企附近,而當時已有另外兩個叩門offer,唔想再折磨自己同個仔

引用:Quote:原帖由+catcc2000+於+15-06-07+發表

原帖由 Charlotte_mom 於 15-06-08 發表
其實我真係要衷心多謝你分享(非常衷心)。舊年就係從你分享得知乙二寶血,乙三李賜豪都會失手,所以今年教 ...
抽得唔理想嘅家長、小朋友,只是我們現在冇運,與這些學校冇緣。我現在的學校還不錯(只係要俾$)。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-06-08+

原帖由 catcc2000 於 15-06-08 發表
抽得唔理想嘅家長、小朋友,只是我們現在冇運,與這些學校冇緣。我現在的學校還不錯(只係要俾$)。

...
舊年你都算火速叩門成功了,犀利

引用:你乙一點解唔填番華仁? +

catcc2000 發表於 15-6-8 08:25

...
學版主話齋, 要真心多謝你上年既分享, 如果唔係大家唔會知上年乙二寶血乙三李賜豪已經係唔安全既做法.

話晒前年李賜豪乙五都仲有人入到. 兩兄妹可以係同一學校成長, 對家長嚟講, 都會輕鬆D
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

ha8mo 發表於 15-6-7 23:04
有邦邦小學的家長話
住TKO的人分分鐘多過本區
呢樣係真, 灣仔同東區, 好似變咗TKO附屬區, 每年都有不少家住TKO既小朋友入讀呢兩個區既學校, 我知軒小早兩年校車已經開咗條TKO線
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:原帖由+terryhing+於+15-06-07+發表

原帖由 catcc2000 於 15-06-07 發表
冇得見呀。舊年個仔派張凝文,今年個女派黃卓㷈
深表遺憾!  努力加油!💪🏻

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-06-08+

原帖由 catcc2000 於 15-06-08 發表

...
RHS 係好學校,恭喜你。

引用:Quote:ha8mo+發表於+15-6-7+23:04+有邦邦小

原帖由 hkpapa852 於 15-06-08 發表
呢樣係真, 灣仔同東區, 好似變咗TKO附屬區, 每年都有不少家住TKO既小朋友入讀呢兩個區既學校, 我知軒小早兩 ...
因為教育局check住址唔夠嚴謹?

引用:我中李陞大坑 +

原帖由 MZ1488 於 15-06-07 發表
我中李陞大坑
李陞唔差

引用:有冇人知+李陞大坑+系點嫁? +

原帖由 MZ1488 於 15-06-07 發表
有冇人知 李陞大坑 系點嫁?
李陞校長以前係紅磡馬頭涌副校長,好好

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-06-08+發表

原帖由 meowymeowy 於 15-06-08 發表
因為好多家長特登租一年樓住喺灣仔區

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-06-08+發表

原帖由 meowymeowy 於 15-06-08 發表
只可以講太多人中甲1了,越來越多!

回覆 catcc2000 的帖子

總有人超好運, 不過萬中無一啦.

醒目開學勳章 王國長老

回覆:12網滑鐵盧區

岩岩至聽到有人借地址中瑪利曼(我唔識佢,朋友話佢朋友借地址中左)

回覆 Charlotte_mom 的帖子

借地址..................................

呢度都有個住東九龍, 乙一中St Francis
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

呢度都有個住東九龍, 乙一中St Francis
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1
‹ 上一主題|下一主題