用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 會唔會有人派第一志願走去扣二或三志願呢? ...
樓主: piglet0529
go

會唔會有人派第一志願走去扣二或三志願呢? [複製鏈接]

醒目開學勳章

引用:請問叩門係派位當天去?或幾時開始去叩? +

原帖由 memehayleybb 於 16-05-03 發表
請問叩門係派位當天去?或幾時開始去叩?
間間不同的, 有的當天開始, 有的過一兩天, 你去想叩的學校網頁或者打電話去問下, 間中有的未放榜已經收form

回覆:piglet0529 的帖子

係,近屋企真係慳好多時間,小朋友好需要玩來啟發思維的,你仔仔咁細已經對天文有興趣真係好勁,可以成日玩科學館,澳門果個好正,我估你一定帶佢去過啦!

以前有個0908bb topic, 係咪無左?記得一歲參加city u 牛b生日會好正

醒目開學勳章

引用:係,近屋企真係慳好多時間,小朋友好需要玩

原帖由 cowboybaby 於 16-05-03 發表
係,近屋企真係慳好多時間,小朋友好需要玩來啟發思維的,你仔仔咁細已經對天文有興趣真係好勁,可以成日玩 ...
個topic沈了, 09年的月份全group在一起, 澳門那個科學館幾好, 復活節去了! 當時有恐龍展, 不過論規模就前年香港的恐龍展勁的, 他當時已發顛那些板塊移動

回覆:cowboybaby 的帖子

我仔都係8月B, 我都想佢做大B!

醒目開學勳章

引用:我仔都係8月B,+我都想佢做大B! +

原帖由 carol_fu311 於 16-05-04 發表
我仔都係8月B, 我都想佢做大B!
咁你要問一下是否還有適齡分, 我仔上年九月時只是六歲

醒目開學勳章

黎緊升小二了

我都係復活去,睇恐龍,不過我仔興趣不大,前排套“加州大地震”好好睇,我有當常識咁,解釋俾仔聽點解會地震,但佢完全唔知我講乜,哈哈!所以你仔仔咁細個可以理解到真係好勁!!

醒目開學勳章

引用:我都係復活去,睇恐龍,不過我仔興趣不大,

原帖由 cowboybaby 於 16-05-04 發表
我都係復活去,睇恐龍,不過我仔興趣不大,前排套“加州大地震”好好睇,我有當常識咁,解釋俾仔聽點解會地 ...
佢係完全理解兼好瘋顛的, 學術反而冇咁勤力!

http://www.noahsark.com.hk/tra/edutainment_fun.jsp

啱啱見到,即諗起妳,有無玩過觀星營?正唔正?想考完試帶呀仔去,佢成日想去隻方舟道玩

醒目開學勳章

引用:http://www.noahsark.com.hk/tra/edutainme

原帖由 cowboybaby 於 16-05-06 發表
http://www.noahsark.com.hk/tra/edutainment_fun.jsp

啱啱見到,即諗起妳,有無玩過觀星營?正唔正?想考 ...
我帶佢去過兩次太陽館, 玩過一次濾鏡觀太陽, ok既, 不過間館好細其實好快睇完, 個營舍冇咩野玩的, 如果你加埋挪亞方舟就好好多

回覆:會唔會有人派第一志願走去扣二或三志願呢?

都會,好多人,入到第一志願,都周圍扣門,同之前集郵一樣,係又扣,唔係又扣。

回覆 cowboybaby 的帖子

‹ 上一主題|下一主題