用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 會唔會有人派第一志願走去扣二或三志願呢? ...
樓主: piglet0529
go

會唔會有人派第一志願走去扣二或三志願呢?

回覆:piglet0529 的帖子

廣告電話,剩係今朝都收到2個

醒目開學勳章

引用:哦…原來係咁,依一兩個星期都坐立不安,成

原帖由 cowboybaby 於 15-06-15 發表
哦…原來係咁,依一兩個星期都坐立不安,成日想個電話響,我仔in左4間,仲有幾間放得后連in都無

希望大家 ...
仔仔成功叩到余文樂! 劉華未公佈, 不過佢咁靚仔, 我依家很滿意我的余文樂!

引用:Quote:原帖由+cowboybaby+於+15-06-15+發表

原帖由 piglet0529 於 15-06-29 發表
仔仔成功叩到余文樂! 劉華未公佈, 不過佢咁靚仔, 我依家很滿意我的余文樂!

...
替你高興!

回覆:會唔會有人派第一志願走去扣二或三志願呢?

吾好唸咁多,讀最近嗰間最好

醒目開學勳章

引用:吾好唸咁多,讀最近嗰間最好 +

原帖由 jimmyveron 於 15-06-29 發表
吾好唸咁多,讀最近嗰間最好
余文樂就是最近的! 只需要5分鐘!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+jimmyveron+於+15-06-29+發表

余文樂就是最近的! 只需要5分鐘!

恭喜曬!! 妳地果區競爭咁激烈都扣到心儀學校,仔仔好叻。咁余文樂係咪第二志願,關愛d果間?

我地都好好彩,扣到最想入果間,之前心頭高,成日想要最勁果間,揀完後悔到爆,直至見到妳個post, 原來都仲有好多人如抽到第一但想扣返第二,直至最後至知自己最愛邊個...haha

回覆:jelly-pudding 的帖子

Hi jelly. 唔知妳記唔記得我,都係0908 bb呀! 妳仔仔點呀?入到心儀學校嗎?

醒目開學勳章

引用:恭喜曬!!+妳地果區競爭咁激烈都扣到心儀學

原帖由 cowboybaby 於 15-06-29 發表
恭喜曬!! 妳地果區競爭咁激烈都扣到心儀學校,仔仔好叻。咁余文樂係咪第二志願,關愛d果間?

我地都好好彩 ...
余文樂即第二志願, 論關愛係第三最好, 第二比第一好的, 而且有很多年辦資優課程的經驗當中有辦天文班

天文班....好小學校有架喎,呀仔咪勁開心

醒目開學勳章

引用:天文班....好小學校有架喎,呀仔咪勁開心 +

天文班....好小學校有架喎,呀仔咪勁開心
佢都係學校出面見到果座小天文堡,我當時in前係咁激勵佢! 都恭喜你呀!

Thanks! 得來不易,真係感恩,所以更加要俾心機讀,仲有漫長的6年和升中試,牛b競爭好大

引用:Quote:原帖由+cowboybaby+於+15-06-29+發表

佢都係學校出面見到果座小天文堡,我當時in前係咁激勵佢! 都恭喜你呀!

...
咁正有天文班?我阿仔實好鍾意!btw, ymca暑期有天文課程,製作太陽系8大恆星好似好正!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+piglet0529+於+15-06-29+發表

原帖由 maomaochoi 於 15-06-29 發表
咁正有天文班?我阿仔實好鍾意!btw, ymca暑期有天文課程,製作太陽系8大恆星好似好正!

...
不過好似小三先有得上同埋揀人上的, 不過我仔呢個項目咁病態冇理由冇得上掛!

醒目開學勳章

引用:恭喜曬!!+妳地果區競爭咁激烈都扣到心儀學

我地都好好彩 ...
Hi! 上小學大半年了! 你仔讀得如何呀?

Hi 仔仔讀得很開心呀,學校重德育,唔谷少功課/測/默,功課基本上功輔堂完成,所以放左學都有時間落公園玩,他以前d同學入谷校,要做2個鐘功課呀!

咁快就一年,諗起上年真係一額汗,咁你仔仔讀成點呀?

醒目開學勳章

引用:Hi+仔仔讀得很開心呀,學校重德育,唔谷少

原帖由 cowboybaby 於 16-05-03 發表
Hi 仔仔讀得很開心呀,學校重德育,唔谷少功課/測/默,功課基本上功輔堂完成,所以放左學都有時間落公園玩 ...
我仔依間算多功課, 導修堂做到三份一, 回家做一小時左右, 估不到他原來好快手, 沒有測驗只有四考, 除考試前兩天同考試期間外, 因為近便也有好多時間玩同兼顧他的天文興趣, 成績也不錯, 不過小一淺不知讀上去如何, 老師幾關顧, 我們可以whatsapp班主任

不用煩惱, 想做就做, 唔試就連機會都無, 加油

醒目開學勳章

引用:不用煩惱,+想做就做,+唔試就連機會都無,+加

原帖由 jcaling 於 16-05-03 發表
不用煩惱, 想做就做, 唔試就連機會都無, 加油
Hehe! 我們已經是過來人了! 讀緊第二志願

回覆:會唔會有人派第一志願走去扣二或三志願呢?

請問叩門係派位當天去?或幾時開始去叩?