用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 學校面試時有無暗示
go

學校面試時有無暗示

醒目開學勳章

係面試後,學校老師同我仔講,如果要增加入讀機會,就係統一派位時,排第一志願。咁係咪暗示唔收呀?

回覆 BABYCUTIES 的帖子

吾似喎,只系講事實,叫放乙一

BABYCUTIES 發表於 15-3-31 19:20
係面試後,學校老師同我仔講,如果要增加入讀機會,就係統一派位時,排第一志願。咁係咪暗示唔收呀?

...
可能係覺得小朋友唔錯,但係未好到一定會收。

醒目開學勳章

回覆:王家爸爸 的帖子

tks

我女在自行面試時,臨走老師講下次見,甘係咪有機呢?

引用:我女在自行面試時,臨走老師講下次見,甘係

原帖由 laumaymay 於 15-04-02 發表
我女在自行面試時,臨走老師講下次見,甘係咪有機呢?
禮貌式收場白。

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

自行結果已成定局,父母也操心不了,除非要決定是否放棄直資學位,現在猜測自行是否成功意義不大,大抽奬填表在即,唯一策略是假設自行兩間都失敗而揀最適合仔女的學校次序。

回覆 gingerale 的帖子

講得好啱

引用:自行結果已成定局,父母也操心不了,除非要