用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節--分紙/得分/名次...
go

校際音樂節--分紙/得分/名次... [複製鏈接]

第一次參加,好多嘢不清楚,所以請教下各位。

今早阿女參加英文5-6嵗獨唱,結果是 一個 grade,沒有分名次。 我想問是否這個歲數的比賽,還是這個項目的比賽就不會有名次的呢? 剛好朋友孩子參加鋼琴、小提琴等,會有名次,所以我好奇。

同埋,是否一般都比分好緊?因我見大部分都是得C (我不是不忿才問的,我個女得B,我好滿意,因她好淡定,做得好好,同埋我地不著重分數的),還有幾個D, 我覺得d小朋友咁細,夠膽企出來都好好了,攞C、 D好似好可憐。另外有一兩個好突出,唱得真係超好,但我見不到有無A,如果她們都無A,真係要求好高啊!(我坐的位置剛在評判斜後方,不用故意“裝”都看到她給的分數!真是一個接住一個的C!!)
   0    0    0    0

引用:第一次參加,好多嘢不清楚,所以請教下各位

原帖由 goofybaby 於 15-03-20 發表

今早阿女參加英文5-6嵗獨唱,結果是 一個 grade,沒有分名次 ...
class 22,23都是只有grade沒有分,呢個class都有d?好驚!!

回覆:goofybaby 的帖子

My girl joined this class last year.  I just thought most people got B and a few got A.  I didn't aware if there were any C.  My girl is calm, with good pitch and tempo as commented by adjudicator.  But the adjudicator said she had to relax more in singing.  She got B.

引用:第一次參加,好多嘢不清楚,所以請教下各位

原帖由 goofybaby 於 15-03-20 發表

今早阿女參加英文5-6嵗獨唱,結果是 一個 grade,沒有分名次 ...
邊位評判?
5-6歲獨唱只分ABC。
今年獨唱評判有嚴有鬆,有人全只俾3個A, 有人可俾1x個。基本上拎A,要音準拍子好,投入有phrasing,  不太難。

引用:Quote:原帖由+goofybaby+於+15-03-20+發表

原帖由 miss321 於 15-03-20 發表
邊位評判?
5-6歲獨唱只分ABC。
今年獨唱評判有嚴有鬆,有人全只俾3個A, 有人可俾1x個。基本上拎A,要音準 ...
我仔把聲沙的,都有b

我小朋友係上文娛比賽,見上一場有C有D,而跟著一場都無人有A,就算上台領分紙有贊的都是B,評審要求很高。

引用:我小朋友係上文娛比賽,見上一場有C有D,而

原帖由 amy28 於 15-03-23 發表
我小朋友係上文娛比賽,見上一場有C有D,而跟著一場都無人有A,就算上台領分紙有贊的都是B,評審要求很高。 ...
唉,連呢個玩票性質的項目都搞到咁嚴

聲音強弱有別,5,6歲好多未識用丹田唱,聲音唔夠響亮

我小朋友個組都有人拎C,D....唱錯歌詞,走音
‹ 上一主題|下一主題