用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 瑪利曼小學叩門面試日期
go

瑪利曼小學叩門面試日期 [複製鏈接]

請問有人知道瑪利曼小學叩門的面試日期?
   11    0    0    0

lisakk 發表於 15-3-13 16:17
請問有人知道瑪利曼小學叩門的面試日期?
上年好似係6月28日

引用:Quote:lisakk+發表於+15-3-13+16:17+請問有

原帖由 AgapePa 於 15-03-13 發表
上年好似係6月28日
點先可以叩門?如果不是net 12又冇分點先有機會?謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+AgapePa+於+15-03-13+發表上

原帖由 mmpo 於 15-03-22 發表
學校無公開邀請叩門,但會接受申請,每年好神秘地會在叩門申請中揀人去面試。咩準則無人估到。我so far 留意到兩大考慮:1. 天主教徒及經常有去彌撒(有人話面試會問彌撒程序) 2.派得差

回覆:瑪利曼小學叩門面試日期

除非識人或超叻,否則起碼要1-0-0,完全冇揀過會被select out

引用:Quote:原帖由+AgapePa+於+15-03-13+發表上

原帖由 mmpo 於 15-03-22 發表
起碼大抽獎甲部都要有揀,或許還有機會考叩門試。當然先決條件是你小朋友好outstanding.幾時有叩門試得閒留意小學網頁,到時間會講的…

肯定識人0-0-0 都有被 invite 去 interview,不過唔清楚最後有無收

引用:Quote:原帖由+mmpo+於+15-03-22+發表點先可

原帖由 Charlotte_mom 於 15-03-22 發表
學校無公開邀請叩門,但會接受申請,每年好神秘地會在叩門申請中揀人去面試。咩準則無人估到。我so far 留 ...
佢唔神秘喎,年年係網到公開收十幾個,早二年開埋名tim ...

無記錯每年揀約40人 interview, 收成17,18個,有得 in 都好大機會,早二年無問關於天主教問題喎....

認識兩人叩入,均識人,是否揀過佢並非考慮要素。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-03-22+

原帖由 sissysze 於 15-03-22 發表
佢唔神秘喎,年年係網到公開收十幾個,早二年開埋名tim ...
我意思係收生標準好神秘

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+15-03-22+發表佢

原帖由 Charlotte_mom 於 15-03-22 發表
我意思係收生標準好神秘
呢樣間間都係架啦

引用:認識兩人叩入,均識人,是否揀過佢並非考慮

原帖由 甘恩 於 15-03-22 發表
認識兩人叩入,均識人,是否揀過佢並非考慮要素。
不嬲識人好過識字架啦

引用:Quote:原帖由+mmpo+於+15-03-22+發表點先可

學校無公開邀請叩門,但會接受申請,每年好神秘地會在叩門申請中揀人去面試。咩準則無人估到。我so far 留 ...
Thx~~~本身不是天主教徒,但小朋友係一間傳統天主教幼稚園讀書,原來派得差都係可以叩門既因素,呢間學校好有同情心呀

原帖由 熊牛不兩立 於 15-03-22 發表
起碼大抽獎甲部都要有揀,或許還有機會考叩門試。當然先決條件是你小朋友好outstanding.幾時有叩門試得閒留 ...
Thx~

沒有選過也可以嗎?記得上年Website寫一定要起碼選過一次呢。。。本來都沒有打算扣(因爲沒有選過),見大家甘講,可能會試下。

http://www.mps.edu.hk/special/POA%20Special.pdf

學校網址寫得好清楚, 一定要放第1志願先有可能安排叩門面試,上年有朋友1-1-1都連叩門面試機會都無~~

其實如果諗住叩門, 試下叩多一間半間好難咩? 無1-1-1就唔去試? 咁你可以叩幾多間? 叩門都只係去交份form同D資料啫, 好辛苦咩? 如連試下去叩門都唔試 , 咁就真係唔好怨

stepyau  但人地寫到明,自己唔係都去試,   發表於 15-3-27 17:10
ac917  agree  發表於 15-3-24 12:59
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

website寫明要求,自己不符都去試,一陣又有人話怪獸家長,夾硬報加重學校工作量etc....

醒目開學勳章 王國長老

引用:+http://www.mps.edu.hk/special/POA%20Spe

原帖由 sze0203 於 15-03-24 發表
http://www.mps.edu.hk/special/POA%20Special.pdf

學校網址寫得好清楚, 一定要放第1志願先有可能安排叩門 ...
正常丫,揀得咁少人見,即111都唔一定有機會見

‹ 上一主題|下一主題