用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖安多尼學校 net11:甲一/乙一:中尼
go

net11:甲一/乙一:中尼 [複製鏈接]

機會有幾多成到?

2    0    0    0

回覆:Josephsit 的帖子

Mmm...好難答。大過甲一同乙一選LS, St Jo and Wah Yan.

Josephsit 發表於 15-3-6 11:10
機會有幾多成到?

乙一中獎估有5X%

你用番2014年小一入學報告書入面啲數據去計,加加減減估下估下大概有呢個數。

引用:Quote:Josephsit+發表於+15-3-6+11:10+機會

原帖由 nkf 於 15-03-06 發表
乙一中獎估有5X%

你用番2014年小一入學報告書入面啲數據去計,加加減減估下估下大概有呢個數。
咁誇張

St. Peter st heart 就話四五成啫
CW st anthony  咁低,早知唔簡

其實我覺得已經算是穩陣。另外的選擇是英皇。

就算有99%機會又如何? 如果你唔好彩做唔到個99%, 一定唔中.
無謂深究機會率呢樣野, 因你永遠都搵唔到真正答案; 就算搵到計到, 你都唔知你係好彩定係唔好彩個班
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:net11:甲一/乙一:中尼

在中西區算是機會率高的選擇了, 如果呢間都驚, 咁都冇咩好填。

引用:就算有99%機會又如何?+如果你唔好彩做唔到

原帖由 hkpapa852 於 15-03-06 發表
就算有99%機會又如何? 如果你唔好彩做唔到個99%, 一定唔中.
無謂深究機會率呢樣野, 因你永遠都搵唔到真正答 ...
之前有傳聞,乙第二志願都有人入,但不肯定

如果是真,乙一必入

為此,放棄左啲一線

咁自行有冇㨂佢?

引用:咁自行有冇㨂佢? +

原帖由 雲牛 於 15-03-07 發表
咁自行有冇㨂佢?

參觀日主任話乙二都有人入,咁自行試神校,失敗再乙一試入。
以為有100%,原來50%,disappointed

引用:Quote:原帖由+雲牛+於+15-03-07+發表咁自行

原帖由 Josephsit 於 15-03-07 發表

你唔係信50%吓嘛!ek好多人吹水唔抹咀的

johnnywalker  我真係唔信得五成  發表於 15-3-10 19:44

引用:Quote:原帖由+Josephsit+於+15-03-07+發表

原帖由 lauwingtai 於 15-03-07 發表
你唔係信50%吓嘛!ek好多人吹水唔抹咀的
已經k3
已經選校

而且唔係一線,應該少啲人fake me
就算不是50%而是70%,我都好大壓力

Josephsit 發表於 15-3-9 08:47
已經k3
已經選校

放心啦,大抽獎有運就夠啦,幾多%都唔重要,甲一都有人中。祝你好運!

Josephsit 發表於 15-3-7 16:31

失望?

兩間聖安多尼(中尼: 61%, 聖安多尼: 59%) 係11網除聖彼 (~69%) 得以外升中派位最好, 咁你想要D咩?

想穏入? 揀李陞或者聖嘉祿, 前者同KC/BPS有聯繫, 後者都有44%學生升上一線中學.

唔夠穏陣, 揀天主教總堂區學校, 啱啱呢屆升中都有42%學生入到一線中學喎!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:Josephsit+發表於+15-3-7+16:31+無參

原帖由 hkpapa852 於 15-03-09 發表
失望?

兩間聖安多尼(中尼: 61%, 聖安多尼: 59%) 係11網除聖彼 (~69%) 得以外升中派位最好, 咁你想要D咩?
點講好呢。首輪,疊咪,心水20分中尼都好穩,但中尼主任話乙二都入到,雖然充滿疑惑,但都當中尼水泡,首輪試抽神校,失敗再乙一抽中尼。如果不是乙二能入中尼,我不會首輪試神校

Josephsit 發表於 15-3-10 08:29
點講好呢。首輪,疊咪,心水20分中尼都好穩,但中尼主任話乙二都入到,雖然充滿疑惑,但都當中尼水泡,首輪 ...
抽神校即邊間?

引用:Quote:Josephsit+發表於+15-3-10+08:29+點

moviemovie 發表於 15-3-10 11:54
神校:聖提女,聖心,聖彼得?
應該唔會係聖提女, 佢話抽中尼有20分, 應該係宗教分, 咁即係天主教, 聖提女係用唔到天主教分

回覆:net11:甲一/乙一:中尼

呢一兩年中一派位派得好,是因為當年生育率比近年低。band 1 位多過band 1生

引用:Quote:原帖由+lauwingtai+於+15-03-10+發表

原帖由 moviemovie 於 15-03-10 發表
神校:聖提女,聖心,聖彼得?
Wah YAN!

20分St. Peter vs 20分wah YAN

反正抽,又當CW st anthony 水泡,即管薄下,

主任說的乙二能入,有可能3幾年前,打個折,希望有八九成。
60幾%其實係加咪band 2&3 o既 英文班。自己計過英中得50%多,薄尼不足50%

‹ 上一主題|下一主題