用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華 vs LS
樓主: icecream1222
go

英華 vs LS  

Ls.

Both YWPS and LSPS are very top schools which can offer a balanced education on both academic and extra-curricular activities.

However, it will be another story if you look further at their feeder secondary schools. LSC is a top Band 1A school with very good DSE results while YWC is just mediocre in terms of DSE results. In fact, many top YWPS students would target Band 1A schools like LSC. Hence, the choice is so obvious - LSPS is my pick.

cctung    發表於 15-3-11 03:07

KikiDaddy 發表於 15-3-6 11:04
Both YWPS and LSPS are very top schools which can offer a balanced education on both academic and ex ...
totally agree

LL222 發表於 15-3-6 10:41
YW係Happy School?  第一次聽。
但我聽到一部份YW小一家長話真係好多野玩...好多姿多采喎

Last year, because my boy got in la salle in first round, we did not attend the 3 round YW interview.  First, old boy and catholic them why sending to a Christian school if can get into a good catholic school?  Second, with a younger brother, I really do not want to go through interview again.  Third, want other boys has higher chance with 1 less boy attending interview.  Really understand this game is so tough.
My boy is so happy in la salle P1 now.

除非樓主不喜男校,否則應選喇沙。

英華還有一個因素要考慮——Snoopy 退下來後誰繼任?當然,Snoopy Jr 有可能做得更好

bobbob  2間都係男校喎  發表於 15-3-6 12:56

小曳人 發表於 15-3-6 10:21
想分享少少初小上堂情況LS係間點嘅學校?
上堂鼓勵小朋友俾反應,分階段有印仔獎勵計劃,小朋友好鍾意好投 ...
曾經有問過朋友的朋友, 佢曾教過LS. 我話成績追唔上的係咪即時被勸退學. 佢的答覆令我好意外.佢話學校好有人情味. 成績追唔上時,學校老師會幫這班學生. 除非學生真係好有問題,否則不會輕易勸退. 我真係好想知道事實係咪真係咁呢???

引用:Last+year,+because+my+boy+got+in+la+sall

原帖由 rai_fc 於 15-03-06 發表
Last year, because my boy got in la salle in first round, we did not attend the 3 round YW interview ...
Absolutely agree. It is a blessing that a Catholic can go to a very good catholic subsidy school!  We Catholic have no such chance either in our own net or other nets.....

回覆:熊牛不兩立 的帖子

引用:無錯,學校有功課班幫助這些學生,校長亦強

原帖由 icecream1222 於 15-03-06 發表
無錯,學校有功課班幫助這些學生,校長亦強調LS有留班機會的,最重要學校推行有教無類,人人平等。

...
我地天主教徒沒那麼好運

icecream1222 發表於 15-3-6 11:27
無錯,學校有功課班幫助這些學生,校長亦強調LS有留班機會的,最重要學校推行有教無類,人人平等。

...
既然係咁, 咁我睇唔到有咩理由樓主朋友要放棄LS揀YW. 樓主朋友都係擔心小朋友追唔上. 但考得到YW, 小朋友一定係醒目仔. 家長更加有心有力支援個仔. Touch wood 小一真係學習有困難時起碼LS都會幫手而不會令佢自生自滅. 小朋友適應很強. 不要太低估小朋友呢....

引用:Quote:原帖由+rai_fc+於+15-03-06+發表Last

原帖由 bubuG 於 15-03-06 發表
Absolutely agree. It is a blessing that a Catholic can go to a very good catholic subsidy school!  W ...

楼主個朋友有幾devoted to his religion very doubtful

如果另一間完全唔同type, 為咗唔好錯配就話勉強逆宗教而行啫。依家兩間同type, apple to apple, 都仲要咁諗。

你鬧我mean都係咁話- 當事人唔配攞catholic宗教果5分入LS

小曳人  你地又心水清喎  發表於 15-3-6 11:55

醒目開學勳章 貢獻勳章

熊牛不兩立 發表於 15-3-6 11:19
曾經有問過朋友的朋友, 佢曾教過LS. 我話成績追唔上的係咪即時被勸退學. 佢的答覆令我好意外.佢話學校好有 ...
校長响迎新家長日裡面用圖表示:資源會放响能力較弱嘅學生身上基本上呢間學校上下都好友善,校工行過會主動同家長打招呼!老師講嘅嘢都合情合理

唯一令我覺得有點兒那個嘅,就係每次出外活動,班主任就會重覆又重覆:你地著住LS嘅校服.... (下省100字)
就算佢地唔知LS有幾出名,俾老師咁催眠法,想唔知都唔得!

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

LL222 發表於 15-3-6 10:41
YW係Happy School?  第一次聽。
課後好happy嘛!
恐龍家

提起課外活動,我認識一個喇沙家長,她說她讓兒子一星期參加六次學校的興趣班,我當時大吃一驚,以為他們住在學校附近,但其實兒子回家要過隧道!

我問她這麼做的原因,她回答——1. 平、靚、正!2. 兒子非常快樂,亦不影響功課!

另外一個英華家長也說學校的興趣班搞得很好,但她沒有上述喇沙家長那麼瘋狂,一星期只參加三班

回覆 KikiDaddy 的帖子

The DSE results MAY be improved a lot in a coming few years. Why? They changed 冿貼去直資 only from 2008, Anyone knows the 入學selection is so tough. So these students should get better DSE results. Now they are only in F2 or F3.
LS 英丶數墩不深,考也不深o中文就比較深o小朋友讀得好開心o

If the boy can get into Ying Wah, I truly believe can survive and do well in La Salle.  Ying wah p1 should be harder than la salle in terms of academic.  

醒目開學勳章 貢獻勳章

PotterLai 發表於 15-3-6 12:07
提起課外活動,我認識一個喇沙家長,她說她讓兒子一星期參加六次學校的興趣班,我當時大吃一驚,以為他們住 ...
唔講得笑,真係好多好玩嘅課外活動!我個仔連埋本身學緊嘅嘢,真係幾乎日日都有活動,有d嘢想報但撞哂期,唔係仲可以多dd
(真係玩嘅嘢,唔好以為我怪獸)

不過係咪平靚正呢.... 就一dd啦,唔係全部都係
其中一樣我外面同校內都有參與嘅,校內比校外貴少少,所以出年都唔會參加
恐龍家

回覆 小曳人 的帖子

那個喇沙家長說:如把接送的人力、時間和金錢成本計算在內,校內的興趣班肯定物有所值,而且不用擔心兒子安全——現在她兒子已經完全沒有參加校外的興趣班,唯一額外的補習,她叫老師直接上他們家。

她兒子在班上名列前茅,雖然表面溫文爾雅,其實又讀得、又玩得。

Oh,我忘了她兒子其實一星期參加七次校內興趣班——星期六有兩班!

回覆 PotterLai 的帖子

對,兩所學校都是男校!

所以只剩下 Snoopy  因素了。