用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問那些中學有西班牙文/法文等正規外語課程讀﹖ ...
樓主: olima
go

請問那些中學有西班牙文/法文等正規外語課程讀﹖ [複製鏈接]

王家爸爸 發表於 15-3-4 13:38
咁 LSC 嘅 French Boys 點算?

http://web.lasalle.edu.hk/eng/classes_and_subjects_offered.html

王家爸爸  我估只係因為F4全班無French Boy   發表於 15-3-4 13:54

王家爸爸 發表於 15-3-4 13:38
咁 LSC 嘅 French Boys 點算?

佢初中係分 Chinese / French + Chinese for Non-Chinese speaking students 兩類學生

我估只係咁啱F4全級無 French Boy,所以無開法文。 LSC嘅A班同SJC嘅C班可以選擇讀法文(同Simple Chinese)唔讀中文。

olima 發表於 15-3-4 11:30
回覆 ABC-DAD 的帖子

阿囝小四,成績中上,九龍城區一線小學。
難得你囝小四已經對外語有興趣,學好外語如法文德文,日後多個選擇去法國德國留學,學費平好多,交當地學生的學費而已。

‹ 上一主題|下一主題