用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問: 考DSE用的耳機應去邊度購買.
樓主: Ahling2004
go

請問: 考DSE用的耳機應去邊度購買. [複製鏈接]

ricetaster 發表於 15-1-23 23:11
如果跟以往是買 Sony 某型號或商務印書局代售 DSE專用收音機,如果唔清楚,search以前 BK嘅 post,以下是小 ...
4. 考試時兩部機一齊開及一齊用,一隻耳用一部,防突發性干擾,當然一齊收唔到就無計。

好奇一問,唔怕兩部咁接近會有干擾咩?同埋會唔會有delay?

回覆 咸蛋三寶飯 的帖子

我唔知你想洗板定加分, 耳筒收音機只是訊號接收又無發射電波,點干擾呀!? 耳筒收音機亦唔會有共嗚。另外, 兩部機收緊同下個 source 點會有 delay 呀! 就算有, 人耳都分唔出,  你估係兩部電視 一部收翡翠台, 一部收 J2 咩!

ricetaster 發表於 15-2-22 00:07

我唔知你想洗板定加分, 耳筒收音機只是訊號接收又無發射電波,點干擾呀!? 耳筒收音 ...

唔係想洗板/ 加分,係真心想問,因為唔止一次聽過啲考生話有啲人會特登用啲有長天線的收音機尼干擾旁邊的考生,所以想問吓如果用兩部擺同一張枱,會唔會有同樣的反效果啫,唔需要咁hostile的。 同埋有時去酒樓食飯,見到兩部唔同的電視收同一個台,都會有delay,所以先問。

請問去邊度可以買到?

引用:回覆+咸蛋三寶飯+的帖子 請問去邊度可以買

原帖由 Ahling2004 於 15-02-24 發表

請問去邊度可以買到?
你咁問又真係問起我,不過我知有啲邨屋舊式書局有得買,有冇試過出深水埗睇下有冇得買?

回覆:請問: 考DSE用的耳機應去邊度購買.

a :hammer: :yawn:
‹ 上一主題|下一主題