用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網 乙二, 乙三排位
樓主: OnDIETMaMi_48KG
go

48網 乙二, 乙三排位 [複製鏈接]

奥脫福 發表於 14-12-17 13:00
原來係俾你偷左雞添!不過講真我對呢張表唔係好熟,因為上次只係填左
當中四格!
我好你D, 當年填6格..... 反正餘下填唔填都一樣
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

都係ge.....
如果唔識填果D, 填哂30間就知自己點死LOR......

我第1藍循,第2聖愛德華,派左坪石12,我啲3,4有啲神奇的,係平兆同秀官,哈哈,我既保險紙係坪石掛,但派到3寶果啲都話“你就好拉“,最後叩返藍循,仲覺得藍循

因為家住藍田,所以都只留戀响呢個山頭,我個no.應該係超差,但聖愛德華都係好多人心目中no1.因為藍田個山頭起多左樓嘛,又有啲唔鐘意向高難度挑戰,

我覺得乙2放聖安當,秀明小學,陳呂都好穩陣,另外秀明其實個升中派位幾靚仔,可以去佢校網睇下,我覺得德兆平兆一早講明學校催谷,收到既學生條件較好(肯谷,或家長覺得仔囡適合) 相對啲好似秀明呢啲,收既學生都可以出靚仔成績,真係值得放一放

回覆:48網 乙二, 乙三排位

大家對聖馬太有什麼comment? thx!

[/url]

回覆 puipuiyan 的帖子

我在九月收過小冊子, open day唔會有, 超低調.
小冊子內容sell學術, 升中結果, 不花巧.
傳聞好多功課.
我諗會好谷.
一線.

回覆 小兔~阿比 的帖子

好多人都會好似你咁諗.... 地點是大眾的主要考慮因素
住藍田的人真係有d頭痕, 四間也受歡迎, 乙二乙三點也要落山......

唔係住藍田的也會想湧上呢個山頭讀.....
但好學校d人又唔會怕遠.

我覺得48網中有四所學術比較強的有
1)德兆
2)平兆
3) 聖馬太
4) 藍循

上年我填得保守,因見48網競爭激烈,甲一區外校,乙一基法,乙二聖安當,乙三陳呂。睇過之前的紀錄,如這樣排,除非隨機no. 差到不得了,否則應該都可入乙三。

回覆 louiseter 的帖子

咁最終去左哪間?

zanezane 發表於 14-12-18 18:04

咁最終去左哪間?

通常講得咁輕鬆都係抽中乙一,不過呢位JM個女去個間,唔係48網喎!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:回覆+puipuiyan+的帖子 我在九月收過小冊

原帖由 zanezane 於 14-12-18 發表
回覆 puipuiyan 的帖子

我在九月收過小冊子, open day唔會有, 超低調.
聖馬太有open day, 今年3月1日。

聖馬太今年除左open day, 仲有一日係唔記得咩活動,有遊戲玩,對外開放的,我今年至少去過聖馬太兩次。

回覆 hkpapa852 的帖子

所以我先問多d, 資料太少, 太難分堅定流...

回覆 hagupit 的帖子

原來有open day....
我學校只在九月派leaflet, 但無提open day....

引用:回覆+louiseter+的帖子 咁最終去左哪間?

原帖由 zanezane 於 14-12-18 發表

咁最終去左哪間?
佢number超級好,抽中甲一。

去過聖馬太open day 既你地,有咩comment? 身邊識人讀緊嗎?

[/url]

回覆 2boba 的帖子

....
發一陣夢就好.... 有幾多人可咁好彩???
發完又回到現實.

我諗都係諗個穩陣plan, 等小朋友唔好受咁多扣門之苦好d.......

我都好驚number 差,因為一向沒有抽獎命。要乙二乙三放定保險線,如果唔係都唔知飛咗去邊。

醒目開學勳章

牛頭角基顯呢間如何?
好少人講呢間!

我知道既得  :細
‹ 上一主題|下一主題