用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 家長們,您們會如果處理我的糟遇?
樓主: adaandava
go

家長們,您們會如果處理我的糟遇? [複製鏈接]

明白,多謝您們的答案…謝。

引用:係唔係+BBC+爬喂?

原帖由 宏心 於 14-12-09 發表
係唔係 BBC 爬喂?
呢間果個話自己係去澳洲讀書架

醒目開學勳章 王國長老

引用:但她說在加拿大大學畢業,英文不是應該有番

原帖由 adaandava 於 14-12-09 發表
但她說在加拿大大學畢業,英文不是應該有番咁上下嘛?
感覺好商業化… ...
我識一大堆加拿大、澳洲、紐西蘭大學畢業,d英文(除左小量真係認真讀書lor)

回覆 adaandava 的帖子

如果佢冇話自己主修英文, 英文唔好一啲都唔出奇!  如果佢主修數學, 可能都唔洗點用英文。

再者, 係外個留學的, 他們多數同中國人一齊, 我表姐去加拿大讀書時, 佢啲中文同廣東話進步咗, 佢話用英文機會仲少過

香港, 她是九龍一間名校的!  

回覆:家長們,您們會如果處理我的糟遇?

覺得佢唔夠料除左退學諗唔到有乜好做。

事實係,係外國返黎都唔代表d 乜。

係外國讀書英文唔一定好架!特別加拿大某d省份,跟本華人多過本地,接觸到的多數是中國人,所以英文都是半桶水 !

引用:係外國讀書英文唔一定好架!特別加拿大某d

原帖由 subb 於 14-12-10 發表
係外國讀書英文唔一定好架!特別加拿大某d省份,跟本華人多過本地,接觸到的多數是中國人,所以英文都是半 ...
同意。反而在外國做過野就會好d,在學校(中學同大學都係)好自然會一群中國人一齊玩,但在工作地方就一定會講番英文,若同事唔介意更正你的英文,可以進步得很快添。

英文發音奇怪唔等於英文唔好

英文講得唔好都可以教得好英文

當買個教訓, 而家好多教育中心都係甘樣招生意, 除非佢間大學有名氣之外, 外國好多大學質素好麻麻, 你睇下最近某議員講串流等於DOWNLOAD就知啦, 佢都係外國XXX碩士啦,仲要係E-COMMERCE果科, 呢個CASE就係好好証明, 下次小心啲搵, 最好係有朋友報過, 上過堂就會比較穩陣

回覆:家長們,您們會如果處理我的糟遇?

一係轉老師,一係退學,八掛想知邊間,可私下話我知嗎?

外國大學畢業, 英文差, 有乜奇!
看看某某尊貴議員, 在英國攞碩士和博士學位.
但他的英文無論在寫和讀, 都是大衆的笑柄

LL222  Tree root?  發表於 14-12-10 11:24

回覆:herman0114 的帖子

認同😂😂

囡囡是學面試班定英文班?况且囡囡英文好過佢,咁繼續上冇咩問題啫。
‹ 上一主題|下一主題