用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KC聖家vs聖母小學
樓主: CM910
go

KC聖家vs聖母小學

BAVEWONG 發表於 14-11-25 12:07
我之前問過註冊咗如果想退出, 就要同學校傾, 如果學校肯你就可以大抽獎
如果我直接係自行呢個環節入面唔註冊應該就直接會入返大抽獎wor.

有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場。。。手執聖母既我仲諗住六月份可能都會
叩聖家,真係無諗到呢一刻有人棄聖家留聖母,為的是唔知份百份之幾多既中
MCS甲一、乙一的機率。

搏MCS,樓主開心,等緊聖家的人又開心,雙嬴!仲可以換來無數的掌聲,
眾望所歸呀!

至於搏唔到的話,我估除左樓主之外,who cares?

PS:以上只屬個人意見,並非對任何建議作出邀約。本人當竭力確保所提供
資訊的準確和可靠度,但不能保證其絕對準確和可靠,且亦不會承擔因任何不
準確或遺漏而引起的任何損失或損害的責任(不管是否侵權法下的責任或合約
責任又或其他責任)。。。(下刪一萬字)

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

hkpapa852 發表於 14-11-25 11:30

換個角度諗下, 放咗聖家, 最後抽唔到MCS, 只可以讀番聖母, 甘唔甘心? 甘心既未OK囉!
...

俾我就一定唔甘心,所以我自行係選一間無可能會入到既,亦唔會報直資,
安心去抽獎。

奥脫福 發表於 14-11-25 13:23
俾我就一定唔甘心,所以我自行係選一間無可能會入到既,亦唔會報直資,
安心去抽獎。
話姐我下次應該答, 收咗你仲要諗, 即係唔係咁心儀, 放咗個位啦! 留番個位俾更加喜愛呢間學校既人.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:入了聖家,應該插唔到天神st+mary,+因大家

原帖由 gigayan 於 14-11-25 發表
入了聖家,應該插唔到天神st mary, 因大家都是嘉諾撒會,大家不會搶學生,寧願係聖家考好成績升st mary中學 ...
st mary 中只收3 x 個街外人,你覺得聖家夠 fight ?

sissysze 發表於 14-11-25 13:52
st mary 中只收3 x 個街外人,你覺得聖家夠 fight ?

機會一定大過入左聖家小學, 再小二插st mary....... 天神考插班張通告, 都寫明唔收嘉諾撤會既學生

不過, 宜家睇黎樓主係想入mcs多d~

hkpapa852 發表於 14-11-25 13:43
話姐我下次應該答, 收咗你仲要諗, 即係唔係咁心儀, 放咗個位啦! 留番個位俾更加喜愛呢間學校既人.
...
叫樓主宜家走去註冊聖家, 樓主都唔會心足, 之後又會鞭策小朋友考插班, 咁不如宜家放手博一博, 博到皆大歡喜, 博唔到就起碼唔會後悔喇! 當然, 賭得就一定要落本架喇, 贏mcs, 輸聖家, 自己諗下值唔值囉!
利申 : 小朋友已經讀緊小學, 無第2名子女!

我地會謹慎再思考一下, 其實老實都只係有呢種想法, 到底今本都唔夠膽咁搏的

回覆:KC聖家vs聖母小學

其實件再抽,乙一mcs, 乙二kc聖家,唔中乙一可能中到乙二

引用:有聖家唔要搏大抽獎?+41網每年抽到孖寶或者

原帖由 hkpapa852 於 14-11-25 發表
有聖家唔要搏大抽獎? 41網每年抽到孖寶或者派去咗黃大仙既人超過40%, 真係值?
聖母中小學都及唔上聖家, 中 ...
同意。

我覺得樓主太大諗頭。

小心兩頭唔到岸。

sissysze 發表於 14-11-25 14:56
其實件再抽,乙一mcs, 乙二kc聖家,唔中乙一可能中到乙二
自行唔註冊既話, 2ND ROUND應該唔可以再填了嗎??

引用:Quote:sissysze+發表於+14-11-25+14:56+其

原帖由 CM910 於 14-11-25 發表
自行唔註冊既話, 2ND ROUND應該唔可以再填了嗎??
邊個會理你 ?

sissysze 發表於 14-11-25 15:00
邊個會理你 ?
原來真係冇限制的.

引用:有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場。。。手執

原帖由 奥脫福 於 14-11-25 發表
有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場。。。手執聖母既我仲諗住六月份可能都會
叩聖家,真係無諗到呢一刻有人棄 ...
俾個

揸住SFA我會搏MCS

揸住聖母就要仔細考慮清楚

siden 發表於 14-11-25 15:10
俾個你

揸住SFA我會搏MCS
我完全明白的, SFA確可義係反顧咁搏.

sissysze 發表於 14-11-25 14:56
中乙二打後機會可能仲大
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

siden 發表於 14-11-25 15:10

揸住SFA我會搏MCS

如果中到SFA我甲一真係會填MCS架!

依家?跟番乙一算把啦!  

講笑咁講....乙三可擺埋KTHF

hkpapa852 發表於 14-11-25 15:17

中乙二打後機會可能仲大

大不了咪樂乜堂囉!斷估全級考二十都唔會好似在新XX咁落左B2卦!

hkpapa852  去福德同雙非做同學機會高過樂XX   發表於 14-11-25 15:26

CM910 發表於 14-11-25 15:20
講笑咁講....乙三可擺埋KTHF
要搏, 梗係咁搏啦!

乙一: MCS
乙二: KTHF
乙三: KCHF
乙四: DPS
乙五: 舊華德
乙六: 新華德
乙七: 基華