用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 林文燦,王錦輝,KTS, 培道,大家點睇
go

林文燦,王錦輝,KTS, 培道,大家點睇 [複製鏈接]

如題?
為細佬做定功課,謝謝大家

1    0    0    0

穎子 發表於 14-11-18 16:54
如題?
為細佬做定功課,謝謝大家
妳有個大, 應該有晒經驗. 點解唔同大嗰個同一間?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:穎子+發表於+14-11-18+16:54+如題?為

原帖由 hkpapa852 於 14-11-18 發表
妳有個大, 應該有晒經驗. 點解唔同大嗰個同一間?
佢話幫佢細「佬」問播,即brother。

首選應該係KTS。

回覆:林文燦,王錦輝,KTS, 培道,大家點睇

應該要講下細佬背景,佢反應比家姐慢,記性冇咁好,但個人比較有耐性,純良受教,天真,有創意,但我知呢啲都未必係interview時幫到佢,我亦不抱太大期望,每個人資質不同,所以特別擔心細佬出路,可能我target係活動教學,校風好既,不太谷,所以想問下應該邊間/邊幾間比較適合。
我諗就算kts都未必一定收番細佬妹,又或就算細佬入左我唔知佢跟唔跟到所以好擔心細佬,想搵間小學啫,都咁難, 我已經覺得自己有啲depression

‹ 上一主題|下一主題