用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 金巴倫英文教學程度
go

金巴倫英文教學程度

收到AM offer。想問有無媽媽可分享金巴倫英文教學程度如何?讀緊既小朋友英文聽說讀寫都ok嗎?

女女依家讀緊PreN(算係我地果區出名既學校)係國際班,net 班主任,上堂幾乎全英文。我地都希望女女英文好,簡介會果日見金巴倫唔係好多net,同埋校長強調金巴倫係 傳統學校,所以想問讀金巴倫既小朋友英文程度ok嗎?是否需要額外幫小朋友補英文?

回覆:tung_yuen 的帖子

金巴倫出名英文叻架喎!

每日40-45分鐘英文....睇你是否覺得OK.

回覆:金巴倫英文教學程度

返學三個錯,有四十分鐘英文都晤錯了

引用:返學三個錯,有四十分鐘英文都晤錯了 +

原帖由 gingerm 於 14-11-04 發表
返學三個錯,有四十分鐘英文都晤錯了
三個鐘

回覆 gingerm 的帖子

咁又

回覆:tung_yuen 的帖子

不過如是本身都名校又英普又近屋企,我覺得晤轉都好。我而家本身都英普班真係好好但太貴,一定會去sn

回覆 gingerm 的帖子

我地依家返緊果間都貴過金巴倫。我地想轉校考慮到以後升小金巴倫名氣大過依家果間。不過都有報龍校同其它所謂既名校,睇下最後結果係點先決定啦

我個小朋友返左PN英普班D英文好似衰左......
班有1net和1國語老師,但國語老師好主動,英語老師係新人被動D.....
變左國語老師D野學多左..........
所以有英普班不一定是好的.....

我個女嗰班喺開學初期老師要用英語對話, 小朋友先明白
我個女嗰gp嘅小朋友全英語對話, 我個女係最差嗰個
雖說係傳統學校, 但都好活動式, 小朋友好鍾意返學, 病住都要返, 老師又跟得足
呢間可同其他名校比美

引用:我個女嗰班喺開學初期老師要用英語對話,+小

原帖由 AnKris 於 14-12-07 發表
我個女嗰班喺開學初期老師要用英語對話, 小朋友先明白
我個女嗰gp嘅小朋友全英語對話, 我個女係最差嗰個
雖 ...
我小朋友有下年offer 我地都幾鐘意呢間學校 但佢而家比較小接觸英文 見你咁講有點擔心佢跟唔到!

引用:Quote:原帖由+AnKris+於+14-12-07+發表我個

原帖由 carol0914 於 14-12-08 發表
我小朋友有下年offer 我地都幾鐘意呢間學校 但佢而家比較小接觸英文 見你咁講有點擔心佢跟唔到!

...
放心,SN是小班教學,老師更能觀察到不同小朋友的程度而教導。小朋友學野好快的,不用擔心會跟唔上