用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同3rd in 出左信
樓主: aptiva
go

港同3rd in 出左信

醒目開學勳章 王國長老

請問3 rd interview 是否見校長或副校?
都有機會

Dennis Ng 是否男副校? YES

Tse Wai Lok 是男定女副校? 女副校

回覆:港同3rd in 出左信
阿女港同有3rd in...dgs 衰左,今日同時間收信,真係心血少d 都搞唔掂

opposite ... DGS ok, 港同 fail ....

請問3rd in 日期後是否多數低分做waiting呢?

阿女冇緣進入3rd了
但救恩有offer,想請問兩間教學模式,是否差不多,只知港同前校長正是救恩現任校長,請指教。謝謝!

引用:Quote:MrsKHo+發表於+14-10-26+08:15+我同

原帖由 Charlotte_mom 於 14-10-26 發表
學費: 港同2450, 救恩4450

宗教: 港同無, 救恩基督教
阿女冇緣進入3rd了😭
但救恩有offer,想請問兩間教學模式,是否差不多,只知港同前校長正是救恩現任校長,請指教。謝謝!

10Nov 係第1日3rd in???

引用:請問3+rd+interview+是否見校長或副校?都

原帖由 Charlotte_mom 於 14-10-27 發表
請問3 rd interview 是否見校長或副校?
都有機會
Thanks

醒目開學勳章 王國長老

做功課喇各位
http://news.mingpao.com/pns1410281414432556104

Charlotte_mom 發表於 14-10-28 09:42
做功課喇各位
http://news.mingpao.com/pns1410281414432556104
Thank you so much!!  

醒目開學勳章 王國長老

mandycmt7 發表於 14-10-27 17:59
阿女冇緣進入3rd了
但救恩有offer,想請問兩間教學模式,是否差不多,只知港同前校長正是救恩現任校長 ...
講真, 其實直接比較兩間學校的post真係唔多, 可能救恩家長在bk較低調

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2717038&extra=&highlight=%E8%80%81%E6%8E%89%E7%89%99&page=2

兩間學校各有千秋, 如果救恩已經收左, 就安心等開學啦, 救恩係好學校呀

回覆:Charlotte_mom 的帖子

Thanks!

Charlotte_mom 發表於 14-10-28 11:49
講真, 其實直接比較兩間學校的post真係唔多, 可能救恩家長在bk較低調

謝謝Charlotte mom的資料,我會做下功課,睇下學校報告,不過我始終覺得軟件更重要,老師學歷高不高睇報告可以一目了然,但對學生有無愛心和教書有無heart,用家應該清楚d。

請問中西區有沒有校車搭,車程大約幾長?

When is the first day of the 3rd interview? Have anyone already had the 3rd interview? Can share how did it go? Thanks

回覆 Fatta 的帖子

31 Oct 2014

回覆 manmanchubb 的帖子

Thanks for your reply.  Did you already done the 3rd interview? How did it go? Can you share what questions did the principal ask? Thanks

醒目開學勳章 王國長老

真係傾下計, 年年都一樣
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

回覆 Charlotte_mom 的帖子

Charlotte_mom , 想了解港同的中英文程度, 港同一向注重閱讀,那中英文水平,寫作能力是否較一般水平為高?  謝謝!

回覆:little_kid 的帖子

今日in得唔好,晤知3rd round佔分重嗎?