用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: babykeikeikei
go

陳守仁

引用:回覆+maomaochoi+的帖子 "佢話有條係問邊

原帖由 login_mc 於 14-10-26 發表
回覆 maomaochoi 的帖子

"佢話有條係問邊個打爛野。仲有打翻頭。其他佢就唔係講"... 我個仔都係講類似嘅野 ...
好似打爛左阿媽支燈……

回覆:陳守仁

我女話用中文問問題的老師,叫佢睇張紙,上面一大段中文,下面少少圖,但睇完又無問返面問題,奇怪!

仲有,想請問TSL是否專收aggresive的學生?音樂椅目的是否想從中揀呢批學生?

linhorma  我估遊戲唔係在乎小朋友輸贏, 而   發表於 14-10-27 10:49

引用:我女用中文問問題的老師,叫佢睇張紙,上面

原帖由 XDXD3 於 14-10-26 發表
我女用中文問問題的老師,叫佢睇張紙,上面一大段中文,下面少少圖,但睇完又無問返面問題,奇怪!

仲有 ...
5歲做閱讀理解??? 會唔會過份左?

回覆:crm1chm 的帖子

聽英文故事,然後用ipad 答問題。

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid61/p90919818bb64d2ae2ef08dce92c2382f/fc2fbe40.gif[/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid61/p0b6899a2912023c8c8a95a03e2a5a9a7/fc2910f6.gif[/img]

回覆 crm1chm 的帖子

只係叫我女睇, 又沒有問問題, 當我女睇緊時, 老師問另一個小朋友問題, 所以唔知係咪打發時間,但我個女可以講番個篇野故事比我聽, 我估佢真係有睇到. 想睇下有無其他小朋友又係咁.

爭櫈仔最後剩5返個小朋友

回覆 XDXD3 的帖子

我囝同你一樣要做閲讀理解,中英文都有,再答老師問題。看圖説中英文故事。畫畫,看video 答英文問題。其他合作活動同上。

回覆 regfong 的帖子

無叫我女無睇篇英文, 只有中文, 請問你小朋友睇完2篇文後, 老師有無問返篇文內容? (我女沒有被問)

中英文各3條

引用:+本帖最後由+XDXD3+於+14-10-26+12:33+編輯

我女話用中文問問題的老師,叫佢睇張紙,上面一大段中文,下 ...
我諗玩遊戲並非為了揀aggressive 的小朋友,應該係睇佢地性格,例如贏左有冇好囂張,輸左有冇輸唔起。有啲小朋友好會得安慰人,呢啲又有caring.  仲有啲唔想玩,唔肯玩,咪冇咁合群囉。所以玩遊戲,其實可以睇到好多野。

回覆:silvia_ng 的帖子

請問知唔知TSL 鍾意叫咩性格類型小朋友?

引用:請問知唔知TSL+鍾意叫咩性格類型小朋友? +

請問知唔知TSL 鍾意叫咩性格類型小朋友?
Cheerful, talkative, strong in English

回覆 carcar318 的帖子

如果人人有糖,咁便不會同中數有關。貼紙一定是遊戲有關....  

My girl is shy and very quiet, don't think she is aggressive girl even she win the music chair...

我女害羞,守規有禮,合作,鍾意和諧,不會同人爭,今玩音樂椅佢幾次同小朋友同時坐落去張椅,人地唔肯走,佢唯有走開,所以連輸幾次。 如果TSL鍾意aggressive小朋友,佢一定fail...haha

我仔只講brother bear and sister bear 打爛左mother bear盞燈,mother bear is sad.....仲有其他英文問題,但話唔記得晒,你地小朋友好叻可以講到咁多內容

Music chair 又係3個同時坐下,但佢第一時間彈起身讓返俾人,因為之前訓示過佢不要同人爭野,佢真係突然咁聽話。我心諗死啦,唔知老師會唔會以為佢唔識玩個遊戲。

係咪所有考既問題要答啱唒先有機會架?我問問下發現佢大概有2題答唔識,試都唔試,無行多了!

我問我阿女玩遊戲玩成點?昨天佢淨係同我講音樂椅輸左,今天同我講所有遊戲都輸,我真係O 咀!但佢又無講遊戲細節,都係你地話我聽音樂椅至知,唉!唯有聽天由命!

回覆:csy_0101 的帖子

我女嗰組仲有合作將一張生日咭填色,有一個小朋友勁唔合作“把“住張咭,最後,佢地個組又係最肉酸一張。。。haha. 有時group in要講“際遇“