用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

真光面試

亞女剛同我講只玩了兩樣野, puzzle 和剪紙,剪個三角形同老師那個一樣,無問野就走得,請問是否咁簡單?

E....同我個女講嘅嘢一模一樣喎.  我仲諗佢一定表現好差,  差到老師都費事㗰時間問佢嘢!

回覆:hklbj 的帖子

下,我個女比較內斂,唔多出聲個D,以為個老師hea 做,唔知其他小朋友有無唔同

我女都係話puzzle (佢話個puzzle得幾塊,勁易,係青蛙圖案)、剪紙(都係剪三角形,但我女話佢識剪,但未剪完老師就話唔俾剪要收野)、之後老師問左d詞語(中文,但我女果日要走2場,太攰無記到d詞語係乜),仲有老師問左佢幾條問題(佢話係類似問下佢個名、幾歲、同學校名甘上下既問題,無問其他野),最後就走人  (提外話我果日幫佢札左2條真光look孖辮,佢話interview果個老師話佢個look好cute喎,不過都唔知係咪講大話

回覆:chloe_b 的帖子

Oic thanks

回覆:真光面試

我囡都係話砌簡單puzzle 同剪三角形,之後老師講左三樣嘢叫佢記住,跟住叫佢執好個膠file,執好後問佢記唔記得個三樣嘢係咩,答完就走得。問題就好似只係問左叫咩名,咁簡單嘅小一interview都係第一次。

我個囡話有puzzle同剪纸, 跟住畫免仔和狗仔然後摺好的紙入file. 老師然後問叫乜名最後跟老師讀生字.  太多人但安排得幾好和順...

我都係真光look辨仔,老師話佢好可愛

回覆:Orelia 的帖子

畫早餐食乜, 記五樣東西, 剪三角形, puzzle, 執file. 讚咗佢兩次叻.

我小朋友話先畫畫, 拼英文生字,剪紙, puzzle,  認字, 再puzzle之後再問返之前個2個生字係咩, 最後叫佢放紙入file ( 張紙大過file,  要自己摺),  阿女話老師最後有讚佢叻。

我囡仲話有一張大圖畫,有4格的,要講返個故事出嚟,都有砌puzzle, 記字,傾計,但就無講剪三角形