用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 何官
go

何官 [複製鏈接]

今年有幾多聯系位比番官小? 如果非官小生,是否很難入?
   0    0    0    0

引用:今年有幾多聯系位比番官小?+如果非官小生,

原帖由 wong.shirley.ky 於 14-09-29 發表
預留25% 學位給聯系官小
http://www.schooland.hk/ps/nominated
非官小生隨機編號前啱band未必難入

Thank you.

原帖由 wong.shirley.ky 於 14-09-29 發表
我女讀緊何官f.1,但小學唔係官校。我女個陣自行(有去面試),抽簽都係放何官第一,

請問何官老師好嗎 ?  如入英文班是不是很谷呢 ?

今年何官的
- 非保留位有 51 個 (給九龍城)
- 非保留位有 2 個 (給油尖旺)
- 非保留位有 2 個 (給深水埗)
- 非保留位有 2 個 (給黃大仙)
- 非保留位有 2 個 (給觀塘)
- 非保留位有 2 個 (給荃灣)
- 非保留位有 2 個 (給西貢)

- 保留位有 6 個 (給九龍城聯繫小學的)
- 保留位有 3 個 (給油尖旺聯繫小學的)
- 保留位有 3 個 (給深水埗聯繫小學的)
- 保留位有 2 個 (給黃大仙聯繫小學的)
- 保留位有 3 個 (給觀塘聯繫小學的)
- 保留位有 4 個 (給荃灣聯繫小學的)
- 保留位有 2 個 (給西貢聯繫小學的)

聯繫位分得好散,每區都不太多位。

王國會長

如果係b1冇難度

- 保留位有 6 個 (給九龍城4間聯繫小學的) .

每間平均@1.5

瑩瑩老豆 發表於 15-6-26 09:01
如果係b1冇難度
B1 生未必target 何官

愚見以為:

b1 生肯定不會 target 何官,
b2 生會博一博 b1再諗何官.

若小朋友是 b2 生, 入何官不會有難度.

我個女今年派小一將官,我都睇緊中一派位
我都怕要再去叩門

引用:我個女今年派小一將官,我都睇緊中一派位我

原帖由 catcatcatpooh 於 15-06-26 發表
我個女今年派小一將官,我都睇緊中一派位
我都怕要再去叩門
我知將官小同何官有聯繫,但係咪好似前頁所講有兩個位就唔清楚

‹ 上一主題|下一主題