用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 西九龍中心 VS Mega Box 學冰球 ice hockey
go

西九龍中心 VS Mega Box 學冰球 ice hockey

阿仔響圓方學左一年多花式溜冰, 因為其他小朋友唔學, 又 join 唔到其他班而無得學 !
阿仔又話想學 ice hockey, 我見到西九龍中心 & Megabox 有得學, 請問有無 bk mama 可以分享下?

1. 係唔係一定年滿5歲先可以學?
2. 参加完體驗班, 可唔可以直接上佢地 d regular course ? or 一定要自己搵人組班佢地先開班?
3. 團體班學費, 除左包教練費, 租鞋費, 其他裝備如頭盔, 護甲等包唔包? 如果唔包, 學校有無得租借 ? 租用 $ ? 如果買果d 裝備貴唔貴?大約幾 $ ?
4. 如果學左幾年, 可以打比賽, 訓練係唔係好密? 通常係咩時間訓練 ?學費到時係唔係會好貴?

many thanks !

回覆 QQ70 的帖子

真係噤少人學?無人分享 !  希望有媽媽分享下, many thx !

醒目開學勳章

回覆:西九龍中心 VS Mega Box 學冰球 ice hockey

1-3:本身未學過溜冰,冇上體驗班,只係自己帶佢溜過兩三次。佢睇到人玩話想試,就參加左西九龍的團體班。本身想去九龍灣,因為個場靚啲,但問過未有班,於是去西九龍。學費已包哂冰面,教練,器材借用,即係帶個人去已經可以。
4:未去到比賽程度,答你唔到

醒目開學勳章

回覆:西九龍中心 VS Mega Box 學冰球 ice hockey

補充,唔知幾歲開始玩得,但我見有啲只係3 4歲

回覆 hellomiffy 的帖子

Thx sharing !