用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 無後悔入讀金巴倫
go

無後悔入讀金巴倫 [複製鏈接]

小兒是細仔今年K1,上學約一個月,頭三天喊住返學到現在常常說好想返學,我感到很安慰。多謝老師的耐心,和給家長的安慰說話,使我們對孩子的信心大了很多,記得老師對我說,佢得架你放心俾多D時間佢一定okay。

1    0    0    1

回覆:無後悔入讀金巴倫

小朋友願意上學去,係好事。你仔仔AM/PM?

下午的
在這裡成日看到一些較片面的評論明白世事不能盡如人意但真的不想大家忽視了老師們的努力!

引用:下午的 在這裡成日看到一些較片面的評論明

原帖由 Lawfamily2409 於 14-09-15 發表
下午的
在這裡成日看到一些較片面的評論明白世事不能盡如人意但真的不想大家忽視了老師們的努力!

...
Agree.我個仔AM

我囝都係開學頭2星期咁願返,成日係屋企囗嗡嗡"我唔想返學,我唔返學", 過左2星期後突然好愛返學,可能佢諗通左 ^^
開頭班主任每日都打電話俾我講佢進度,有時我會靜雞雞係學校門口睇佢落校車,校長老師都叫我俾d信心同時間個囝,現在阿囝返得好happy呀
*囝囝讀am

首校歌簡直係靈魂, 絕對可鎮靜阿女情緒

回覆:Lawfamily2409 的帖子

請問金巴倫是活動教學還是屬傳統的?今年要報k1,想報一些活動教學的學校,唔知呢間是否適合

5係根德園嗰d傳統幼稚園,校長係有要求但包容性大,細b入到去5會好有壓力,老師反而叫家長5好俾咁大壓力小朋友,5介意俾時間空間小朋友,經常鼓勵小朋友,校長提供多樣化講座俾家長增值,👍🏼

想問下學費幾錢呀? 英文同普通話ok嘛? k3一定返下午?? thx!!

小兒今年k3畢業了,他雖然是細B,但在學習上並沒有遜於其他小朋友。我沒有後悔當年放棄了St Cat當大B的機會,很感恩在這3年裡,都是同一位充滿愛心的班主任和同一班的同學。k3學期尾的升小準備很充足,間接幫助了叩門的考卷部分。學校唯一有待改善的地方,就是校車方面的安排。

回覆:joeywylo 的帖子

Joeywylo, 想問知唔知升小結果如何?

‹ 上一主題|下一主題