用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 將軍澳循道衛理小學 對將軍澳循道衛理小學有何意見?急...選校中,THX! ...
go

對將軍澳循道衛理小學有何意見?急...選校中,THX!

如題...好似無咩近年既意見,請問有無讀緊既家長可以比各方面既意見呢?THX~

引用:如題...好似無咩近年既意見,請問有無讀緊既

原帖由 meilo 於 14-09-09 發表
如題...好似無咩近年既意見,請問有無讀緊既家長可以比各方面既意見呢?THX~ ...
ok的!都幾好,大部份老師都有愛心,但當然都有惡

8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

skwawa 發表於 14-9-9 22:41
ok的!都幾好,大部份老師都有愛心,但當然都有惡

請問功課多嗎?會唔會太谷呢?THX~

引用:Quote:skwawa+發表於+14-9-9+22:41+ok的!都

原帖由 meilo 於 14-09-09 發表
請問功課多嗎?會唔會太谷呢?THX~
每天六七樣,weekend多dd,格星期中英文默書,初小唔算谷,高小就不知了,因女只是小三生

8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

skwawa 發表於 14-9-10 07:18
每天六七樣,weekend多dd,格星期中英文默書,初小唔算谷,高小就不知了,因女只是小三生
  ...

多謝回覆...呢間係我首選,因最近屋企,派唔到我都唔知去邊間好了,新搬嚟住,人生路不熟~請問你囡囡係幾分入?係自行/大抽奬派到呢?你小朋友有無補習(如有,幾年級補)?因聽聞課程好似好深,我又唔叻,擔心自已教唔到,...唔好意思,我好多問題,請見諒,THX~~

回覆:meilo 的帖子

那些年女只有15分,叩門入的。之前亦有人説將循多功課,但我自己可接受,每日六七樣,深唔深唔知,無比較過,但學校無教快,跟返年級課本教。女暫時無補習,遲下唔知啦

將循是一間好學校, 區內大熱門, 最好手持5分宗教分, 以20分抽自行.

可到下列論壇看看家長討論
將軍澳循道衛理小學
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=253

小可愛爹 發表於 14-9-12 12:46
將循是一間好學校, 區內大熱門, 最好手持5分宗教分, 以20分抽自行.

可到下列論壇看看家長討論
THX~~我無宗教分,睇怕都要大抽奬了...緊張~

skwawa 發表於 14-9-11 15:41
那些年女只有15分,叩門入的。之前亦有人説將循多功課,但我自己可接受,每日六七樣,深唔深唔知,無比較過,但學 ...

咁你係咪放首志願?...當年你囡派左第幾志願?派左邊間?THX~~

回覆:meilo 的帖子

佢111,但去左第二志願,之後再叩門