用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 1st Interview @ 港大同學會
go

1st Interview @ 港大同學會 [複製鏈接]

我女女剛剛完了港大同學會面試, 她覺得好開心,老師友善
   43    0    0    0

我個女都話玩得好開心,但問佢玩咩?只記得有同小朋友一齊玩積木。
估唔到今年有3023人報名,2 in 得1200人,真係難過選美

重有今年講明唔收portfolio

bobo101^*^    發表於 14-9-19 09:08
sweeticandy    發表於 14-9-10 09:38
concentrator  重有今年講明唔收portfolio :goo   發表於 14-9-8 09:42
wing_tsangky  good...其實收左都唔得閒睇啦   發表於 14-9-7 17:21

醒目開學勳章 王國長老

引用:我個女都話玩得好開心,但問佢玩咩?只記得

原帖由 小雀仔 於 14-09-07 發表
我個女都話玩得好開心,但問佢玩咩?只記得有同小朋友一齊玩積木。
估唔到今年有3023人報名,2 in 得1200人 ...
3023同舊年差唔多。親戚個女話(佢話咋唔知有幾可靠)有睇普通話短片然後續個答問題,又話要按老師指示做動作(扮大象)。之後無喇

引用:我個女都話玩得好開心,但問佢玩咩?只記得

估唔到今年有3023人報名,2 in 得1200人 ...
咁小一收幾多人架?? 想知幾多個 applications 收一個。

3023人報名1 interview,簡1200人10月 2in,再簡400(到時見家長)
最後註冊120人

唔知係咪呢兩日已經面見哂所有小朋友呢?

醒目開學勳章 王國長老

引用:3023人報名1+interview,簡1200人10月+2in,

3023人報名1 interview,簡1200人10月 2in,再簡400(到時見家長)
最後註冊120人
係呀見晒喇。多數小一會係30-31人一班,可以預多幾個quota(放心唔會再收多了)

引用:3023人報名1+interview,簡1200人10月+2in,

最後註冊120人
25人收1人.... 真係唔簡單!

回覆 aheihei 的帖子

真是唔簡單、如果入到

我地去登記時, 無咗我個囡的名及lable, 我地拿住封信的時間及日子都無錯, 好慘, 最後手寫個lable比我地, 囡囡in完後都話好好玩...不過就有些奇怪.....家長義工都好nice...希望唔會影響出來的結果

我女話做到老師所有要求

今天last group 係幾點呢?

Charlotte_mom 發表於 14-9-7 16:33
3023同舊年差唔多。親戚個女話(佢話咋唔知有幾可靠)有睇普通話短片然後續個答問題,又話要按老師指示做動 ...
校長講哂in d 乜,同我女講嘅大概有九成吻合。
不過阿女話有一part佢唔識做,應該無緣入第二輪了。

港同冇問小朋友學術上問題,只係觀察佢地,点可以係20分鐘內分到邊類適合學校呢?

醒目開學勳章 王國長老

引用:港同冇問小朋友學術上問題,只係觀察佢地,

港同冇問小朋友學術上問題,只係觀察佢地,点可以係20分鐘內分到邊類適合學校呢? ...
觀察點會無用尋日我親戚個女話隔離小朋友想打人,俾老師見到

小雀仔 發表於 14-9-7 17:50
港同冇問小朋友學術上問題,只係觀察佢地,点可以係20分鐘內分到邊類適合學校呢? ...
阿女話有問好簡單嘅減數題,唔知真定假呢

回覆 小雀仔 的帖子

阿囡話有做一張工作紙, 應該考理解, 會分到高下

醒目開學勳章

My son said need to listen to story first, and then work on the worksheet.

回覆:1st Interview @ 港大同學會

第一輪似係睇小朋友行為多d,亞囡話冇問學術問題

回覆:1st Interview @ 港大同學會

見有 d 女仔化埋妝去,好誇張!

‹ 上一主題|下一主題