用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 科大宿舍
go

科大宿舍

有冇人住緊?想問吓要搬d 乜野去宿舍?

回覆:科大宿舍

引用:我諗間間u+既宿舍都差唔多,間房應該得床,

原帖由 waiwai1224 於 14-09-07 發表
我諗間間u 既宿舍都差唔多,間房應該得床,床墊,書枱,衣櫃。其他你要用既野都係自己拎入走

...
Thanks!但第—次又要搬枕頭,被,衫同日用品,咁佢地咪要拖喼囉!

回覆:pauline.c 的帖子

引用:拖喼就唔只搬一次,好多人會call+van仔一次

原帖由 waiwai1224 於 14-09-13 發表
拖喼就唔只搬一次,好多人會call van仔一次過
咁誇張?

醒目開學勳章 王國長老

我果時都係叫爸爸一車車去, 搬屋啊有幾誇張, 一部電腦+幾張被都擡到想喊

引用:我果時都係叫爸爸一車車去,+搬屋啊有幾誇張

原帖由 Charlotte_mom 於 14-09-16 發表
我果時都係叫爸爸一車車去, 搬屋啊有幾誇張, 一部電腦+幾張被都擡到想喊 ...
係,如果亞仔唔反對。我對諗住—次過車哂去!宜家都好d 有notebook 方便好多!

引用:我果時都係叫爸爸一車車去,+搬屋啊有幾誇張

原帖由 Charlotte_mom 於 14-09-16 發表
我果時都係叫爸爸一車車去, 搬屋啊有幾誇張, 一部電腦+幾張被都擡到想喊 ...
我幫阿囡HKU 宿舍,買咗電腦椅同書櫃,因提供個d唔好用(其實阿囡嫌唔靚),加大書枱面板,仲有窗簾及鞋架,再買木紋膠地墊幫佢舖地,簡直係小型裝修!

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+14-09-16+

原帖由 以斯帖 於 14-09-16 發表
我幫阿囡HKU 宿舍,買咗電腦椅同書櫃,因提供個d唔好用(其實阿囡嫌唔靚),加大書枱面板,仲有窗簾及鞋架, ...
嘩!好大工程喎!妳囡囡住幾耐呀?因我仔只住4個月所以只帯少量日用品便可以了!

引用:Quote:原帖由+以斯帖+於+14-09-16+發表我幫

...

引用:Quote:原帖由+以斯帖+於+14-09-16+發表我幫

原帖由 pauline.c 於 14-09-16 發表
嘩!好大工程喎!妳囡囡住幾耐呀?因我仔只住4個月所以只帯少量日用品便可以了!

...
佢個hall想可以連住幾年,不過會換房,地墊可能唔啱size用唔番!

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+14-09-16+

我個仔都係一個學期,好快又番來,不過都有好多嘢要攞...

最煩要帶厚被(冬天好凍)、枕頭...

原帖由 waiwai1224 於 14-09-18 發表
好似誇張左d
我開頭聽我囡request攪咁多野都覺得誇張,唸住唔啋佢,但我自己去完個hall見到佢d師姐整完既房,真係差好遠,又靚又實用,感覺舒適好多,而且佢肯定可以住幾年,所以CC地氣幫佢整!

引用:我個仔都係一個學期,好快又番來,不過都有

原帖由 basketboy 於 14-09-18 發表
我個仔都係一個學期,好快又番來,不過都有好多嘢要攞...
查實住幾個月仲煩,—樣要帶咁多野!想問吓妳囝囝有冇係hall 洗衫?

以斯帖 發表於 14-9-18 20:02
我開頭聽我囡request攪咁多野都覺得誇張,唸住唔啋佢,但我自己去完個hall見到佢d師姐整完既房,真係差好遠 ...
我都有參觀過你女間hall, 真係好多都整到好靚,有d買埋小形沙發和私人雪柜.

引用:Quote:以斯帖+發表於+14-9-18+20:02+我開頭

原帖由 樂樂 於 14-09-18 發表
我都有參觀過你女間hall, 真係好多都整到好靚,有d買埋小形沙發和私人雪柜.
好彩我囡唔係住大房,放唔到張sofa仔!

回覆 pauline.c 的帖子

有D手洗佢話好快乾,放假又攞D返來洗,佢話開機洗幾件唔抵...

引用:回覆+pauline.c+的帖子 有D手洗佢話好快乾

原帖由 basketboy 於 14-09-19 發表
回覆 pauline.c 的帖子

有D手洗佢話好快乾,放假又攞D返來洗,佢話開機洗幾件唔抵... ...
Oic,我都叫亞仔洗到就洗,唔係就放假拎番屋企洗。