用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 銅鑼灣英文黑店
樓主: sara_richard
go

銅鑼灣英文黑店

回覆:銅鑼灣英文黑店

I enrolled in another center under the same brand name, the staff there didn't keep their promise. 初頭話4㸃都有位,我先做assessment, 做完評估轉頭返去報名,就話果班老師教吾到,轉頭另一個貌似老板嘅嘅職員話果班係一個中一生上,吾可以夾埋我個幼稚園生上。當時正是4點幾,兩間課室也無人上堂,我問佢又話有中一生上?佢即刻話咁啱今日佢請假!有冇咁啱呀?!佢offered 9am or 2pm class 比我,話啲同學差不多年紀,我地2pm吾得,所以報左9am,但都好擔心個女唔肯起身,問定佢2pm class 係有位嘅,有需要可以調班,結果上完第一堂,同個貌似老板嘅職員講想轉2pm class,佢竟然話2pm class 係for P5 學生,唔比我轉!喂,係你當日拍晒心口話2pm啱我女,我先抱住有後着嘅心去報,未比錢就乜都得,比晒錢就乜都唔得。勁後悔報左名,餘下嗰啲堂我諗住唔要喇,豪比佢,費事谷氣。

唔係呀嘛

回覆 chanlilili 的帖子

唉,真係害人不淺....哪些學費真的豪給他們吧

回覆 Ackl1002 的帖子

這個我不太清楚了但我這centre的老闆當初還拍心口說自已的教材是自已女女在不記得DGS還是st.paul的
怎知道換來這樣的服務

另外感謝pm我介紹我另一分校的那位媽媽!
很希望能找一間有責任的學校,每個月在香港很少真的沒太多機會幫女女check功課

回覆:sara_richard 的帖子

can u pm me the center 's name, 等我都小心D。我個女係天后centre, 冇去過其他centre, 冇得比較。吾知好吾好,but so far ok la.

引用:呢間我小朋友學數,起初2人一班,進度ok!+

原帖由 soright 於 14-09-01 發表
呢間我小朋友學數,起初2人一班,進度ok! 跟著4人一班。根本跟唔到都夾梗要呀囡升level. 已經同老師講教慢d ...
我家人同你case相似, 在這centre學數, 可是老師兼顧唔到, 但centre一味功利要學生升level(math), 反令學生基礎不穩同無咗信心,最後轉去令一個有愛心d, 遁步漸進教的centre, 學得好咗又開心咗.

我都豪咗一個月學費就走

死啦!我囡今日第一堂,係北角,有無其他媽媽在北角?分享下

原來有咁多媽媽出事
教育局真係要考慮下是否應該繼續發牌給這些機構

回覆:sara_richard 的帖子

呢個牌子有無分店執過?咁賣廣告一定有大把人試!而銅鑼灣嗰間喺港島旗艦店!真的咁差?天店嗰間個老闆都好有霸氣!落街食飯一位男老師打傘,一位男老師拿手袋!