用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 大學宿舍
樓主: PCCW2319
go

大學宿舍   [複製鏈接]

回覆 ANChan59 的帖子

我諗亞 CHAN SIR 你唔係賀我個女入唔到首3志願colleges 或者賀我女HKU 唔收卦? 

tcmsung  閣下一貫的抵死幽默。  發表於 14-8-22 16:44

引用:回覆+ANChan59+的帖子 我諗亞 CHAN+SIR

原帖由 武航 於 14-08-22 發表

我諗亞 CHAN SIR 你唔係賀我個女入唔到首3志願colleges 或者賀我女HKU 唔收卦? ...
入到醫科就好,不理邊間!是嗎?

武航  係呀,我講笑詐,感恩中   發表於 14-8-22 17:22
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

二話不說 發表於 14-8-21 20:54
睇你地講獲益良多﹐我囝很想入宿住﹐我地住鴨脷洲入了CU聯合機會唔知大唔大呢! ...

我女都係 聯合,  第一個學期冇宿, 第二個學期上左莊就有, 佢住湯宿, 環境唔錯

二話不說  請問你住哪區  發表於 14-8-23 17:45

回覆 88muimui 的帖子

88muimui 發表於 14-8-22 17:09
我女都係 聯合,  第一個學期冇宿, 第二個學期上左莊就有, 佢住湯宿, 環境唔錯  ...

笫二年都會有宿叫阿仔過黎參觀下得唔得先?

我講笑詐,有MEDI 讀已經超越預期,相當感恩.

更加感恩係佢知道個老豆窮,今年FULL 船 + 20K

另外WYS有FULL 船原來保證首2年有宿. 

琴晚細O 返來,玩(被玩?)到癲,4日3夜加埋訓左5個鐘. 

下星期又大o.同個女越來越遠喇.想唔放手都唔得. 

Grapes  恭喜晒  發表於 14-8-23 08:37
Marco-ma    發表於 14-8-22 21:05
Marco-ma   拍手係因為拎船,勁!   發表於 14-8-22 21:04

引用:回覆+ANChan59+的帖子 我講笑詐,有MEDI+

原帖由 武航 於 14-08-22 發表

我囡剛去完faculty O camp(已經無乜點瞓,通宵問師兄姊攞料揀科),已經喉痛聲沙,又即入hall Orientation 9 days ,要收電話與世隔絕,聽聞無得瞓無啖好食,每年都有人頂唔順中途退出之後唔住hall,好擔心阿囡會c頂病倒!

武航 發表於 14-8-22 17:33

可喜可賀!!(是指獎學金,不是越來越遠)

以斯帖 發表於 14-8-22 17:53
我囡剛去完faculty O camp(已經無乜點瞓,通宵問師兄姊攞料揀科),已經喉痛聲沙,又即入hall Orientation  ...
我仔果年40人,8個人中途退出,佢話有d hall 有一半人預唔住退出.

引用:Quote:以斯帖+發表於+14-8-22+17:53+我囡剛

原帖由 樂樂 於 14-08-22 發表
我仔果年40人,8個人中途退出,佢話有d hall 有一半人預唔住退出.
你仔都係St. John 嗎?20%退出都好多!因為頂唔住hall orientation 就退出放棄宿位真可惜!

以斯帖 發表於 14-8-22 17:53
我囡剛去完faculty O camp(已經無乜點瞓,通宵問師兄姊攞料揀科),已經喉痛聲沙,又即入hall Orientation  ...

玩9日???

我仔今個星期玩左4日 學系O camp 已經聲都沙埋.

下星期又玩4日書院O camp , 到時都唔知出唔出到聲.

Grapes  昨天交form順利嗎?  發表於 14-8-23 08:35
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

簽名被屏蔽

回覆 武航 的帖子

阿仔都係琴晚細O 返來,下星期又大O。原來有5個鐘訓咁多

武航  5個鐘係4日3夜加埋喎。   發表於 14-8-23 00:44

醒目開學勳章

回覆 cman_li 的帖子

我諗冇五個鐘囉...今日係屋企瞓足成日都唔起身...星期二又話再去...頂唔頂到架...

阿女申請宿舍失敗,但住附近的男同學卻成功。無符,女生多,男生少,男生申請宿舍有著數。

香港幾時會復古,變回母系社會?

以斯帖 發表於 14-8-22 18:05
你仔都係St. John 嗎?20%退出都好多!因為頂唔住hall orientation 就退出放棄宿位真可惜!

...
佢唔係St. John, 係Ricci, 佢當時都好難捱果10天, 好在最後都捱到,佢早兩年係雙學年,宿位競爭好大,我都好擔心一退出就冇宿位,我地又住得遠,
今年佢係大仙身份,要幫手搞活動,呢排都好忙,好耐冇返屋企.
‹ 上一主題|下一主題