用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英鎊回落,各位準備好未?
樓主: 亮燈
go

[英國] 英鎊回落,各位準備好未?  

回覆:英鎊回落,各位準備好未?

現時參考價為1.6445,約$12.7447

你睇會5會再向下???

引用:你睇會5會再向下???

原帖由 siumiu2010 於 14-09-04 發表
你睇會5會再向下???
會,不過唔係直落,會彈彈下咁落。

今午忍不到手12.779己夠一個term費用,下望12.65附近希望可以再出手

咁如果我有貨, 但短期內唔駛用, 係咪應該走咗佢??

回覆:arron媽 的帖子

咁比喻,私樓是用家升跌影響不大,抄家才擔心。
不如恒生定期3.5%年率做一星期,之後0.3%

arron媽 發表於 14-9-4 17:53
咁如果我有貨, 但短期內唔駛用, 係咪應該走咗佢??
smallfoothk 講得冇錯,我地唔係炒外匯搵食,我地只係用家,D英鎊點都要用,如果買貴左,到跌既時候再買,所以唔好一次過買晒幾年學費,每次覺得個價合理就買。以我咁多年觀察英鎊既價,由大約$11 - $15左右上落,咁$13即係中間價,所以我會低過$13就考慮買,當然,越接近$13就越買得少,因為永遠唔會知道幾時係最低(即見底),所以要分注買。

引用:Quote:arron媽+發表於+14-9-4+17:53+咁如果

原帖由 亮燈 於 14-09-04 發表
smallfoothk 講得冇錯,我地唔係炒外匯搵食,我地只係用家,D英鎊點都要用,如果買貴左,到跌既時候再買, ...

現參考價為1.6317,約$12.6454,又跌喇!

現參考價為1.6297 , 約$12.629 ,仲跌緊。

恆生$12.667

想當年愛爾蘭獨立,對英國一定影響,佢改用歐元,可以公投作參考,英鎊升跌。。。

回覆 亮燈 的帖子

係, 我都係見到低於 12.7 就逐d 逐d 入, 有時好難講, 低處未見低, 要用起上黎, 幾多都要入貨 。

梁媽媽

今朝12.671
可憐天下父母心 :cry:

揸兜 12.672

回覆:mimikitty28 的帖子

12.5 gogogo

昨午忍不到手12.779己夠一個term費用,下望12.65附近希望可以再出手,估唔到今日24 hr後咁快到位,都係看長D 下星期再算公投前有機12,0

引用:+本帖最後由+smallfoothk+於+14-9-5+11:20+

原帖由 smallfoothk 於 14-09-05 發表

昨午忍不到手12.779己夠一個term費用,下望12.65附近希望 ...
成你貴言

12))))))))))))我等你
可憐天下父母心 :cry:

醒目開學勳章

請問是否以電匯價買入, 並存在戶口, 日後交學費時再匯出? 這樣入戶口後, 可以取現鈔嗎?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊