用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英鎊回落,各位準備好未?
樓主: 亮燈
go

[英國] 英鎊回落,各位準備好未?   [複製鏈接]

引用:現時英鎊是US$1.6621,如升穿1.667,就會轉

原帖由 亮燈 於 14-09-01 發表
現時英鎊是US$1.6621,如升穿1.667,就會轉勢回升。到時有兩種做法:1)唔買住,等佢再跌。2)立即買夠佢,因 ...
第三個term未買,等下?出年三月先用!有無建議?

回覆:hennyyoyo 的帖子

買住一部份打左底先,其實半年時間唔係太長。既然要用,買住部份先。再睇呢半年變化如何。

買住一部份打左底先,其實半年時間唔係太長。既然要用,買住部份先。再睇呢半年變化如何。

引用:買住一部份打左底先,其實半年時間唔係太長

原帖由 亮燈 於 14-09-02 發表

...

歐福市場:利好 經濟 數據提振美元 英鎊 下跌 ?? 會繼續趺嗎?

回覆:英鎊回落,各位準備好未?

今早兌了少許,12·88,又有向下趨勢

又有向下趨勢,早上12.88,下午是12.68

引用:又有向下趨勢,早上12.88,下午是12.68

原帖由 brother4 於 14-09-02 發表
又有向下趨勢,早上12.88,下午是12.68
你是電匯價?

brother4  yes  發表於 14-9-2 17:06

還是尊貴客戶兌到個好價

剛剛入左D,12.865

brother4  剛上網check電匯12.85 又跌   發表於 14-9-2 17:09

現在1.6517,約$12.8014(參考價)已跌穿前幾日低位,如果上唔番,唔好心急買,因重會再跌。

今朝, 12.799, 係咪仲要等再低d先入?
可憐天下父母心 :cry:

跌其中原因是公投,2星期內知結果,現大機會向下,如公投,是分裂,咁英鎊是否再跌?請高人指路

引用:跌其中原因是公投,2星期內知結果,現大機

原帖由 smallfoothk 於 14-09-03 發表
跌其中原因是公投,2星期內知結果,現大機會向下,如公投,是分裂,咁英鎊是否再跌?請高人指路

...
我都想有高人指點下,公投就要睇下呢兩星期發展成點先決定。

引用:今朝,+12.799,+係咪仲要等再低d先入?

原帖由 mimikitty28 於 14-09-03 發表
今朝, 12.799, 係咪仲要等再低d先入?
如果短期要用就買左先,或可買少少打底。

亮燈 發表於 14-9-3 10:33
如果短期要用就買左先,或可買少少打底。
我1號入左少少, 再睇定d先再入吧, 希望佢繼續跌吧, 望到家鄉(12.)就好

現參考價為1.6461,約$12.7583,我覺得不再等,希望再跌多D

據調查顯示,47%受訪者支持蘇格蘭獨立,使英鎊兌美元昨顯著下挫,曾跌破上周1.6525低位,幸觸及1.6513低位便已成功回穩,暫未見沽盤推低至1.65關口以下。

因蘇格蘭將於本月18日舉行公投,故有結果前,相信英鎊滙價仍面對較嚴峻沽壓,故1.65心理關口是岌岌可危,稍後進一步破關而下及考驗20天保歷加通道1.6467底部支持的可能性不容忽視。留意此支持剛好與3月1.6461低位相若,倘滙價失守上述底部支持後,可迅即跌至3月低位以下波動及收市,料隨後將朝去年7月1.4809低位升至今年7月1.7191高位38.2%調整目標(1.6281)邁進。短線除非滙價有力突破本周初1.6644高位收市,否則宜順勢而行,逢高沽英鎊兌美元。(信報財經)

今早痕身12.789
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊