用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 夏季校服(冷衫)
go

夏季校服(冷衫)

請問課室的冷氣凍唔凍? 需要預備件冷衫比小朋友嗎?
我見夏季服的冷衫寫"深藍色毛衣",係咪"深藍色、橙色邊毛背心" 或 "長袖冇校徽" 都ok?
唔該哂!

醒目開學勳章 王國長老

學校出的"冷衫", 係得星星冷背心一件

學校又無規定一定要買, 你可以買又得, 自己出去買又得, 無咩春夏秋冬有需要都可以著,

如果自己出去買, 一般寶藍淨色就可以, 線又得, 冷又得, 長袖又得, 開鈕過頭笠背心有袋無袋, 完全無問題

Charlotte_mom 發表於 14-7-24 16:49

學校又無規定一定要買, 你可以買又得, 自己出去買又得, 無咩春夏秋冬 ...
唔該哂
我以為背心的話,就一定要買學校出嗰款,長袖就任買

denden18 發表於 14-7-24 17:08
唔該哂
我以為背心的話,就一定要買學校出嗰款,長袖就任買

不過果件星星背心著左之後, 睇落特別醒, 所以好多時我地自己出去比賽, 都會冬季校服搭件星星背心...

回覆:夏季校服(冷衫)

我都打算自己出街買長袖外套做冷氣外套,再買星星背心秋涼著

引用:學校出的"冷衫",+係得星星冷背心一件學校又

原帖由 Charlotte_mom 於 14-07-24 發表

學校又無規定一定要買, 你可以買又得, 自己出去買又得, 無咩春夏秋冬 ...
thanks for your advice!

mimi1102 發表於 14-7-24 17:53
不過果件星星背心著左之後, 睇落特別醒, 所以好多時我地自己出去比賽, 都會冬季校服搭件星星背心...:happy ...
thanks! 咁我都買件星星背心先,長袖就買街外的,唔該哂!