用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 大學面試
go

大學面試 [複製鏈接]

如果有個學科係放榜前已經舉辦左面試。而有考生只係放榜後,改放呢個學科係band A。而現在該學科打電話比考生約面試。大家點睇? 係因為該考成績 ,佢地收生分數marginal ,所以約見。定覺得機會都算大?

0    0    0    0
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

引用:如果有個學科係放榜前已經舉辦左面試。而有

原帖由 PCCW2319 於 14-07-23 發表
如果有個學科係放榜前已經舉辦左面試。而有考生只係放榜後,改放呢個學科係band A。而現在該學科打電話比考 ...
面試要看學科,一些學科是個個都要見,一些學科只見邊緣人!

簡單d講,唔理邊種,有得見就見,做到最好。

出成績之前,不少面試是基於估算成績,現在是依據正式成績揀選面試,我會搏盡,爭取機會。

Ericmo    發表於 14-7-25 08:12
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆 ANChan59 的帖子

同意!
朋友兒子17分,已到VTC交留位費了,連jupas都沒改,點知poly依家先叫佢去面試。
我都係咁答 : 得吾得都係八月八日先知,總之呢刻盡力去做啦!

邊個學系?

Marco-ma  問我?
POLY 的PRODUCT DESIGN (   發表於 14-7-27 11:58

引用:邊個學系?

原帖由 basketboy 於 14-07-27 發表
邊個學系?
如果你問我,係CU 既QFRM 。

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!
‹ 上一主題|下一主題