用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 青衣保良局羅傑承(一九八三)中學交流區 ...
go

青衣保良局羅傑承(一九八三)中學交流區 [複製鏈接]

請問有冇現就讀或將會升到呢間學校的家長可以分享下

2    0    0    0

回覆:Cwatsui 的帖子

小兒正派到此校,明天會到中學註冊,求分享心得、希望認識到此校家長可以交流下

Hi, 你好, 小兒也是派到這間中學, 但對這間中學一無所知, 以後要多多交流了, 你今天去註冊嗎, 我要明天才去, 可否告知註冊時要做什麼? 謝謝!

回覆:hila2002 的帖子

今日到學校註冊完成以下事項

• 完成簡單註冊程序,保留派位證之後交回校
• 派咗一大堆回條,好細心地有位學姐為小朋友講解
• 度身訂校服,8/5到校取貨及支付尾數
• 訂咗中學課本,8/5到校取及支付費用(約$3,051)
• 買咗3本暑期作業(必須),另派3份工作紙,完成9/1交
• 報咗個英文班(7/21-8/1)上堂,並非必定要報,係家教會舉辦的($300)
• 今日派的回條內容繁多,要細心留意不同活動的安排,重點如下
- 7/15回校考PS1,並要交回條和一些文件
- 一系列中一補課及迎新活動(8月中至尾)
- 部份活動家長要出席
- 中一生喺9-12月要留校午膳

今日大致係咁多,我想講對呢間學校感覺很好,暫時觀察到啲學生幾乖、有禮貌,學校環境亦算舒適,希望孩子喺度開心快樂度過6年中學生活吧!

亦希望喺度認識多啲就讀呢間學校的家長可以互相交流下happy:

多謝你提供咁詳盡既資料,我明日都去註冊喇,下午幾點開始可以註冊,因為呢間學校唔係自己既first choice, 所以都冇乜留意,現在開始要多啲了解喇。

仲有明日自己同亞仔都要好好參觀學校&熟悉一下周圍環境喇。

回覆:青衣保良局羅傑承(一九八三)中學

註冊完,感覺ok.

醒目開學勳章

請問各位小朋友讀邊間小學??interview會問d咩問題??thx
‹ 上一主題|下一主題