用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 St. Mary 收到信了!
go

St. Mary 收到信了! [複製鏈接]

下星期六interview,請問是否得一日?

50    0    0    0

回覆:St. Mary 收到信了!

唔係做筆試咩? 好似人人有份喎

係幾百人考

引用:唔係做筆試咩?+好似人人有份喎+

原帖由 sissysze 於 14-06-28 發表
唔係做筆試咩? 好似人人有份喎
del

Yes, it's a written test.

完左分享下

引用:係幾百人考 +

原帖由 fayfeily 於 14-06-28 發表
係幾百人考
Respect!

醒目開學勳章

3-400人考,爭3,4個位

What time?

醒目開學勳章

回覆:Smile08 的帖子

我係8點幾考,一個鐘,見到信封面寫咗62。

引用:我係8點幾考,一個鐘,見到信封面寫咗62。 +

原帖由 sharon26788 於 14-06-28 發表
我係8點幾考,一個鐘,見到信封面寫咗62。
今日考乜問題啊?

現場間直是人生人海

我囡考完出來斷左片,即是好多吾識,吾知做咩,只識講數學好容易,全部識做,其他就咩都講吾到

我女考完後講返,唔知幾成真。

她說共有三張紙,中英數各一張。

中文:
有填充 (open question, 無字選,自己填)
例如(大概):弟弟到沙灘游泳和玩沙,他覺得很____。
有一條是:姊姊到超級市場,買了雞蛋和____。

英文:
有閱讀理解,內容好似是Mary養了一隻小狗,牠今年兩歳,顏色是黑色和白色......
她話要答3條,一條是問小狗幾多歲,一條是小狗顏色,一條問小狗主人是誰。

有填充 (有提供字),她話有singing, eat......等字,又講了幾條題目給我知,但很多我忘記了。

有字和圖配對,例如有hamburger, water, book......等字。

數學:
她話數學最少,得半版。她話有很多花,要數數,寫出數量和圈出這是單數定雙數,共有兩條。

阿女仲話,老師用紅筆在小朋友面前剔,然後在第一版寫分,又換了枝籃筆畫了一粒星星。她話見到有人有星有人無,我問她隔咁開你點知其他人,她話因為她見到老師無換筆嘛。

引用:阿女仲話,老師用紅筆在小朋友面前剔,然後

原帖由 llavan 於 14-07-06 發表
阿女仲話,老師用紅筆在小朋友面前剔,然後在第一版寫分,又換了枝籃筆畫了一粒星星。她話見到有人有星有人 ...
點解可以小朋友一路做,老師一路改卷,仲在卷上打星星,小朋友又可以看到其他人有冇打星星,吾合邏輯喎

llavan 發表於 14-7-6 10:00
我女考完後講返,唔知幾成真。

她說共有三張紙,中英數各一張。
阿女話英文很淺, 阿女係人肉錄影机 (只限英文科)

Part A: is, am, are
1. Apple ___ red
2. I __ a cat

Part B: swim, fly, read, sing, drive, bark
1. Fish can ___
2. Eagle can ____
3. I can ____
4. Bird can ____
5. Dog can _____

Part C:  match the picture:  glass, hamburger, medicine, hand
1.  if I am thirsty
2.  if I am hungry
3.  if I am sick
4.  if I write and draw

老師係即時計分, 話全部人15盾. ( 阿女可能以為考緊YLE)

引用:Quote:原帖由+llavan+於+14-07-06+發表阿女

原帖由 shirleen 於 14-07-06 發表
點解可以小朋友一路做,老師一路改卷,仲在卷上打星星,小朋友又可以看到其他人有冇打星星,吾合邏輯喎:heh ...
所以我都話唔知幾成真

引用:Quote:llavan+發表於+14-7-6+10:00+我女考

原帖由 AgapePa 於 14-07-06 發表
阿女話英文很淺, 阿女係人肉錄影机 (只限英文科)

Part A: is, am, are
阿女都有講part A, 見到你寫的我記得了,你講的3 parts,同阿女講的一樣。

回覆:AgapePa 的帖子

考得咁淺,到底點樣選小朋友?

‹ 上一主題|下一主題