用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 16網- 筲箕灣崇真v. 培僑v.杏花村救世軍韋理夫人 ...
go

16網- 筲箕灣崇真v. 培僑v.杏花村救世軍韋理夫人 [複製鏈接]

9月就升K3,呢3間學校大家會點排?仔仔得15分,想幫佢揾間活動教學,老師有愛心既學校,自行時去邊間好呢?
   0    0    0    0

差不多, 培僑今年大熱

筲崇都多功課,培僑又大熱,只剩救世軍韋理夫人。

回覆:16網- 筲箕灣崇真v. 培僑v.杏花村救世軍韋理夫人

升中派位成績會否是培僑較好呢!

回覆:cl_kaka 的帖子

小朋友讀培僑,觀課先知,原來距地上堂會同老師跳熱身舞

廣東話班中文默書上下學期共8次。係,即係上學期只係默4次而已。但默書範圍就好似小測,樣樣都有啲。到真係測驗既時候,模式係一樣,只係温習多少少就ok。

而英文大概兩星期一次,同中文一樣,好似quiz甘。唔會教深。

數學有評估,都計分。

學校無缺點,無小過。

不過默書成績,交唔交齊功課,上堂態度通通都會計分落成績表。

我諗培僑津校嚟講,算無甘嚴。起碼著錯校服,唔會俾老師寫手冊

小小資料希望幫到你。

回覆 namibb 的帖子

Thanks!

回覆:16網- 筲箕灣崇真v. 培僑v.杏花村救世軍韋理夫人

想問下有冇人知,筲崇web site 是否有問題?click 入去中文字變左怪獸字……

bobo101^*^ 發表於 14-6-25 14:07
想問下有冇人知,筲崇web site 是否有問題?click 入去中文字變左怪獸字……

...
唔知係個WEBSITE 有問題,或是我電腦的問題。
如果用Internet Explorer,有部份框架會顥示亂碼。要自己在那框架上按右鍵,選 "Encoding" -> "Unicode"。
如果用Firefox,所有連結的斜號都變成 "\",要人手改成 "/" 才能打開網頁。

回覆 bobo101^*^ 的帖子

宜家無事, 可以進

回覆 namibb 的帖子

namibb:請問培僑1班大約幾多人?Thanks!

引用:小朋友讀培僑,觀課先知,原來距地上堂會同

原帖由 namibb 於 14-06-25 發表

廣東話班中文默書上下學期共8次。係,即係 ...
我仔班主任要求比較高,無帶書一定寫手冊,但帶多都會寫手冊。

其實培僑中文有教深,口語作文工作紙係用小三TSA卷d圖,雖然提供詞語,係小二程度。

引用:回覆+bobo101^*^+的帖子 宜家無事,+可以進

原帖由 choicc 於 14-06-25 發表
回覆 bobo101^*^ 的帖子

宜家無事, 可以進
唔該晒

引用:Quote:bobo101^*^+發表於+14-6-25+14:07+想

原帖由 lawmanx 於 14-06-25 發表
唔知係個WEBSITE 有問題,或是我電腦的問題。
如果用Internet Explorer,有部份框架會顥示亂碼。要自己在那 ...
我就係用IE睇。謝謝你。

回覆:evaken 的帖子

中文我又無留意原來係用tsa。。。我見都係用一年班既書咋。

我仔都試過帶漏書俾老師寫手冊。

回覆:cl_kaka 的帖子

小班,27-28

睇你有冇宗教信仰,如果冇,冇宗教既培僑唔會蝕左5分

我女個間著錯校服要蓋印在手册,

培僑係非常好的學校
崇真唔認識

回覆 chiandjoyce 的帖子

咁慘
‹ 上一主題|下一主題